Pasta e Patate – Pasta- og potetsuppe

Pasta e Patate – Pasta- og potetsuppe

oppskrift på pasta e patate, en tradisjonell italiensk pasta- og potetsuppe som er enkel å lage og perfekt for en varmende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp/50 ml ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å dryppe over
  • 2. 4 unser/100 g prosciutto eller salami, hakket
  • 3. 1 hvit løk, hakket
  • 4. 1 selleristang, grovhakket
  • 5. 1 gulrot, grovhakket
  • 6. 1 fersk chili, hakket
  • 7. Salt og nykvernet svart pepper
  • 8. 2 poteter, skrellet og i terninger
  • 9. 2 ½ kopper/600 ml vann
  • 10. 10 unser/300 g tomatpuré
  • 11. 10 unser/300 g spaghetti, knust i små biter
  • 12. 1/2 kopp/125 ml Pecorinoost, hakket
  • 13. 1/2 kopp/125 ml ferskrevet ost, for eksempel Parmigiano

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp ekstra-jomfrolivolje i en dyp kjele. Tilsett prosciutto eller salami og kok til det er sprøtt. For å lage 'soffritto', tilsett løk, selleri, gulrot, chilipepper, salt og svart pepper. Surr til løken blir myk, og tilsett deretter potetene. Rør om for å forhindre at potetene setter seg fast i bunnen av pannen. Tilsett vann og tomatpuré.
  2. 2Tilsett spagetti i kjelen. Bland godt sammen og tilsett Pecorino-ost. Tilsett vann, litt av gangen, med jevne mellomrom, og kok i noen minutter til suppen er kremet og har tyknet.
  3. 3Drypp over olivenolje og strø over Parmigiano-ost. La suppen avkjøle og tykne. Server suppen ved romtemperatur.