Pasta e Patate – Pasta- og potetsuppe
oppskrift på pasta e patate, en tradisjonell italiensk pasta- og potetsuppe som er enkel å lage og perfekt for en varmende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Varm opp ekstra-jomfrolivolje i en dyp kjele. Tilsett prosciutto eller salami og kok til det er sprøtt. For å lage 'soffritto', tilsett løk, selleri, gulrot, chilipepper, salt og svart pepper. Surr til løken blir myk, og tilsett deretter potetene. Rør om for å forhindre at potetene setter seg fast i bunnen av pannen. Tilsett vann og tomatpuré.
- 2Tilsett spagetti i kjelen. Bland godt sammen og tilsett Pecorino-ost. Tilsett vann, litt av gangen, med jevne mellomrom, og kok i noen minutter til suppen er kremet og har tyknet.
- 3Drypp over olivenolje og strø over Parmigiano-ost. La suppen avkjøle og tykne. Server suppen ved romtemperatur.