
Fersk koriander, ingefær og chili brød
oppskrift på deilige brød med frisk koriander, ingefær og chili. perfekt til frokost eller som tilbehør. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Du trenger en mellomstor blandebolle, en stor støpejernspanne eller annen tung stekepanne, et tørkepapir, en flat tresleiv eller gummispade, og en metallspade.
- 2I en mellomstor bolle blander du sammen semolina, yoghurt, chili, ingefærrot, curryblader, korianderblader og salt. Tilsett vannet litt etter litt, mens du rører. Når all vannet er tilsatt og røren er glatt, dekker du bollen med lokk eller plastfolie og lar røren hvile i omtrent én time.
- 3For å steke brødene, varm opp en stor støpejernspanne over middels høy varme. Smør lett på overflaten av pannen med et tørkepapir, og bruk dette papiret mellom hver dosa. Når pannen er varm, heller du i en halv kopp av røren. Mens du heller, beveger du deg i en sirkel ut fra midten, og prøver å fordele røren i så stor sirkel som mulig. Umiddelbart etterpå bruker du den flate baken av en tresleiv eller gummispade til å flytte på røren og dekke eventuelle hull, og prøver igjen å øke diameteren på dosan. Forsøk å lage en sirkel på 23–25 centimeter i diameter.
- 4På middels høy varme vil dosan koke på den første siden i omtrent ett og et halvt minutt. Etter ett minutt begynner du å løsne den forsiktig fra pannen med en skarp kant på spaden. Løft forsiktig, ikke tving, da dosan vil løsne lett når den er ferdig. Når den er klar, snur du den og steker på den andre siden.
- 5Den andre siden vil koke i ett og et halvt til to minutter, avhengig av tykkelsen på dosan og varmen i pannen. Du kan sjekke ved å løfte et hjørne med spaden; den skal ha fine, brune flekker, men ikke være fullt så jevnt brun som den første siden. Når den er ferdig, tar du den av pannen og legger den på en tallerken.
- 6Før du begynner på neste dosa, gnir du overflaten av pannen med det oljete tørkepapiret,