
Santa Maria-style BBQ Tri-Tip
Lær hvordan du lager en smakfull Santa Maria Style BBQ TriTip. En enkel oppskrift for perfekt grillet tri-tip med autentisk smak. Passer til sommerens grillfester!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss granulat hvitløk
- 1 ss kosher salt
- 1 ts nykvernet svart pepper
- 1 storfe tri-tip, helst med litt fett på den ene siden (ca. 1,1 kg)
- Santa Maria Pinquito-bønnerelish, oppskrift følger
- Tomaterelish, oppskrift følger
- Grillet franskbrød, oppskrift følger
- 225 g bacon i skiver, kuttet i 0,5 cm terninger
- 1 poblano-chili, finhakket
- 1 middels stor spansk løk, finhakket
- 2 bokser pinquito- eller pintobønner, drenert, skylt og drenert igjen
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- 2 ss hakket frisk koriander eller flatbladpersille, til pynt
- 1 pint cherrytomater, delt i to
- 2 ss rapsolje
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp hakket frisk flatbladpersille eller koriander
- 1/4 kopp olivenolje
- 2 hvitløksfedd, knust til en pasta med litt salt
- 2 serrano- eller jalapeño-chili, finhakket
- 1/2 liten rød løk, finhakket
- 1 1/2 stang usaltet smør, romtemperert
- 2 hvitløksfedd, hakket
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- 1 baguette, delt på langs
- Oliven- eller rapsolje, til pensling
- En håndfull ferske persilleblader, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: 2 kopper røde eikespåner, bløtlagt i vann i minst 2 timer, for eksempel Susy Q's merke.
- 3I en liten bolle blander du det granulære hvitløkpulveret, salt og pepper, og gnir det inn i kjøttet. La det stå i 30 minutter ved romtemperatur.
- 4Forbered en kullgrill for direkte og indirekte middels høy varme. Tilsett eikespåner omtrent 30 minutter før du griller storfe.
- 5Plasser tri-tipen over direkte varme, med fett-siden opp, og stek til den er pent brunet, ca. 10 minutter. Vend den og stek den andre siden.
- 6Flytt tri-tipen over området med indirekte varme, dekk til og grill til en hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen viser 130°F (ca. 54°C), 20 til 30 minutter.
- 7Overfør kjøttet til et skjærebrett og la det hvile i minst 15 minutter. Skjær kjøttet på tvers av fibrene. Server med Santa Maria Pinquito-bønner, tomatrelish og grillet fransk brød.
- 8Varm en stor sautépanne over middels varme. Tilsett bacon og løk og stek til det er gyllent og fettet har blitt utvunnet. Fjern baconet med en hullsleiv og legg det på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
- 9Tilsett poblano og løk i baconfettet i pannen og stek til de er myke, 3 til 4 minutter. Tilsett bønnene og baconet og varm opp til det er gjennomvarmt. Krydre med kosher-salt og nykvernet svart pepper. Ha det over i en serveringsskål og topp med koriander- eller persilleblader.
- 10Forvarm grillen for høy direkte varme.
- 11Vend tomatene i canola-olje, krydre med salt og pepper, og legg dem i en grillkurv. Grill, vend en eller to ganger, til de er brent på alle sider. Ta tomatene