
Hummerrisotto Arancini
Lær hvordan du lager deilige lobster risotto arancini, perfekte som forrett eller småretter. Enkel oppskrift med tips for perfekt resultat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2
- 3For risottoen: Smelt smøret i en stor kjele over middels varme. Tilsett sjalottløk og kok til den er myk, ca. 3 minutter. Tilsett hvitløk og kok til den er duftende, 1 minutt. Tilsett risen og rør med en tresleiv for å blande løkblandingen med risen. Hell i vinen og la det småkoke til væsken er fordampet. Tilsett ½ kopp av kraften og rør til nesten helt absorbert, ca. 2 minutter. Fortsett å tilsette kraften, ½ kopp av gangen, og rør konstant slik at hver porsjon absorberes før neste tilsettes. Du kan trenge å tilsette en ekstra kopp vann. Kok til risen er mør, men fortsatt fast, ca. 20 minutter. Ta kjelen av varmen. Rør inn parmesan, sitronsaft, persille, salt og pepper. Spray et bakepapir med non-stick matlagingsspray og spre risottoen utover på papiret for å avkjøle til romtemperatur, ca. 15 minutter.
- 4
- 5For arancini: I en stor bolle, bland risottoen, ½ kopp panko, parmesan og egg. Med fuktede hender, bruk ca. 2 spiseskjeer av risottoen til å forme baller på ca. 4,5 cm i diameter. Lag en fordypning i midten av hver ball og sett inn en hummerkube. Lukk hullet slik at hummeren er helt innelukket, og rull ballene i de resterende 1½ koppene panko for å dekke dem.
- 6
- 7I en stor, tykkbunnet kjele, hell i nok olje til at den er ca. 7,5 cm dyp. Varm opp over middels varme til en dypfriteringstermometer som er satt inn i oljen når 180°C (350°F). (Hvis du ikke har termometer, vil en brødterning bli brun på ca. 2 minutter.) Friter risbollene i porsjoner, snu dem av og til, til de er gylne, ca. 4–5 minutter. La dem renne av på papirhåndklær