Bestemors havrekaker

Bestemors havrekaker

Lær hvordan du lager deilige havrekjeks inspirert av bestemors oppskrift. Perfekt til kaffestunden eller som sunn snacks. Enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 3 egg
  • 1 kopp rosiner
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 kopp smørsmakende fettstoff
  • 1 kopp pakket brunt sukker
  • 1 kopp hvitt sukker
  • 2 ½ kopper hvetemel
  • 2 teskjeer natron
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje malt kanel
  • 2 kopper hurtigkokte havregryn
  • ½ kopp hakkede valnøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Pisk eggene, og rør inn rosiner og vanilje. Sett kjølig i minst en time.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  3. 3Rør sammen smørfett, brunt sukker og hvitt sukker til det er lyst og luftig. Bland mel, natron, salt og kanel; rør det inn i sukkerblandingen. Bland inn rosiner og egg, deretter havregryn og valnøtter. Rull deigen til kuler på størrelse med valnøtter, og legg dem med to centimeters mellomrom på ugredd bakepapir.
  4. 4Stek i 10 til 12 minutter i forvarmet ovn, eller til kantene er gylne. Avkjøl på avkjølingsrist.