
Bestemors havrekaker
Lær hvordan du lager deilige havrekjeks inspirert av bestemors oppskrift. Perfekt til kaffestunden eller som sunn snacks. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 3 egg
- 1 kopp rosiner
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 kopp smørsmakende fettstoff
- 1 kopp pakket brunt sukker
- 1 kopp hvitt sukker
- 2 ½ kopper hvetemel
- 2 teskjeer natron
- 1 teskje salt
- 1 teskje malt kanel
- 2 kopper hurtigkokte havregryn
- ½ kopp hakkede valnøtter
Fremgangsmåte
- 1Pisk eggene, og rør inn rosiner og vanilje. Sett kjølig i minst en time.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 3Rør sammen smørfett, brunt sukker og hvitt sukker til det er lyst og luftig. Bland mel, natron, salt og kanel; rør det inn i sukkerblandingen. Bland inn rosiner og egg, deretter havregryn og valnøtter. Rull deigen til kuler på størrelse med valnøtter, og legg dem med to centimeters mellomrom på ugredd bakepapir.
- 4Stek i 10 til 12 minutter i forvarmet ovn, eller til kantene er gylne. Avkjøl på avkjølingsrist.