
Soltørket tomatpesto
Lær hvordan du lager en deilig sun-dried tomato pesto hjemme. Perfekt som pålegg, dip eller til å sette smak på dine retter. Enkelt, raskt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 unser soltørkede tomater
- 2 spiseskjeer hakket fersk basilikum
- 2 spiseskjeer hakket fersk persille
- 1 spiseskje hakket hvitløk
- 1/4 kopp hakkede pinjekjerner
- 3 spiseskjeer hakket løk
- 1/4 kopp balsamicoeddik
- 1 spiseskje tomatpuré
- 1/3 kopp knuste tomater
- 1/4 kopp rødvin
- 1/2 kopp olivenolje
- 1/2 kopp revet Parmesanost
- salt etter smak
Fremgangsmåte
- 1Legg soltørkede tomater i en bolle og dekk med varmt vann i 5 minutter, eller til de er møre.
- 2I en foodprocessor eller blender kombiner soltørkede tomater, basilikum, persille, hvitløk, pinjekjerner og løk; kjør til det er godt blandet. Tilsett eddik, tomatpuré, knuste tomater og rødvin, og kjør igjen. Rør inn olivenolje og Parmesanost. Smak til med salt.