Hello Fresh Mobile Banner
Big Ray's Scotch Date-ristede poteter

Big Ray's Scotch Date-ristede poteter

oppskrift på sprø og smakfulle roasted potatoes med en skotsk vri, perfekt for en spesiell date night eller som tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Koking spray
  • 2. 2 pund røde poteter, delt i kvarter
  • 3. 1/2 kopp hakkede dadler
  • 4. 1/4 kopp skotsk whisky
  • 5. 1/4 kopp balsamicoeddik
  • 6. 2 spiseskjeer smør, smeltet
  • 7. 1 spiseskje finhakket fersk rosmarin
  • 8. 2 hvitløksfedd
  • 9. 1/2 teskje kosher salt
  • 10. 1/2 teskje malt svart pepper
  • 11. 1/4 kopp smuldret blåmuggost
  • 12. 3 vårløk, tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit). Dekk en bakeplate med aluminiumsfolie og smør den med matlagingsspray.
  2. 22. Legg potetene i en stor bolle.
  3. 33. Bland dadler, whisky, balsamicoeddik, smør, rosmarin, hvitløk, salt og svart pepper i en food processor; kjør til en jevn saus. Hell sausen over potetene og bland godt slik at de blir helt dekket. Fordel potetene jevnt på bakeplaten.
  4. 44. Stek i den forvarmede ovnen til potetene er gylne og møre, ca. 25 til 35 minutter. Server med blåmuggost og vårløk.