Big Ray's Scotch Date-ristede poteter
oppskrift på sprø og smakfulle roasted potatoes med en skotsk vri, perfekt for en spesiell date night eller som tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Koking spray
- 2. 2 pund røde poteter, delt i kvarter
- 3. 1/2 kopp hakkede dadler
- 4. 1/4 kopp skotsk whisky
- 5. 1/4 kopp balsamicoeddik
- 6. 2 spiseskjeer smør, smeltet
- 7. 1 spiseskje finhakket fersk rosmarin
- 8. 2 hvitløksfedd
- 9. 1/2 teskje kosher salt
- 10. 1/2 teskje malt svart pepper
- 11. 1/4 kopp smuldret blåmuggost
- 12. 3 vårløk, tynne skiver
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit). Dekk en bakeplate med aluminiumsfolie og smør den med matlagingsspray.
- 22. Legg potetene i en stor bolle.
- 33. Bland dadler, whisky, balsamicoeddik, smør, rosmarin, hvitløk, salt og svart pepper i en food processor; kjør til en jevn saus. Hell sausen over potetene og bland godt slik at de blir helt dekket. Fordel potetene jevnt på bakeplaten.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen til potetene er gylne og møre, ca. 25 til 35 minutter. Server med blåmuggost og vårløk.