Mozzarella- og urtestuffet kyllingbryst sous-vide-stil
Oppdag hvordan du lager saftig mozzarella og urter fylt kyllingbryst med sous-vide-metoden. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvpar
- 2. 1 spiseskje olivenolje
- 3. 1 spiseskje smør
- 4. 1/2 løk, hakket
- 5. 1 stilk selleri, hakket
- 6. 1 teskje Cajun-krydder, delt opp eller etter smak
- 7. 3/4 kopp revet mozzarellaost
- 8. 4 unser skivede sopp
- 9. 1 egg, pisket
- 10. 2 spiseskjeer finhakkede brødsmuler
- 11. 1 spiseskje fersk hakket persille
- 12. 2 teskjeer revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp vannet i en sous-vide vannbad til 141 grader Fahrenheit (60,5 grader Celsius).
- 22. Legg hver kyllingbryst mellom to ark med tykt plastfolie på en arbeidsflate. Flat ut kyllingen med den glatte siden av en kjøtthammer til en tykkelse på 1/4 tomme.
- 33. Varm opp olivenolje og smør i en stekepanne over middels varme. Tilsett løk, selleri og Cajun-krydder; kok og rør til løken er myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
- 44. Bland mozzarellaost, sopp, egg, brødsmuler, persille og Parmesanost sammen med løkblandingen i en food processor; kjør til en jevn pasta.
- 55. Smør pastaen på den ene siden av kyllingbrystene; rull sammen og fest med tannpirkere. Fordel resten av pastaen på de rullede brystene og strø Cajun-krydder over. Legg brystene i hver sin forseglingspose av plast. Forsegl posene (med lavt trykk hvis du bruker en vakuumforseglingsmaskin), og fjern så mye luft som mulig. Kok kyllingen i det forvarmede vannbadet i 2 timer. En hurtigtermometer som settes inn i midten skal vise minst 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit).