Okse- og gresskarsuppe

Okse- og gresskarsuppe

oppskrift på cazuela de vaca, en smakfull okse- og gresskarsuppe, perfekt for høstsesongen. enkel å lage og full av gode smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ½ pund storfekjøtt, ovnsstekt
  • 1 (32 ounces) kartong storfebuljong
  • 2 kopper vann
  • ¼ kopp polenta (grov eller fin)
  • 8 røde poteter, delt i to
  • 1 løk, delt i fire
  • 1 ½ pund skive av gresskar (calabaza)
  • 2 maiskolber, delt i tredjedeler
  • 1 gulrot, skåret i 1/2 tommers skiver
  • 1 liten rød paprika, renset og skåret i 1 tommes biter
  • 1 stilk selleri, delt i biter
  • 1 purre, delt i to, deretter skåret i ½-tommers biter
  • 1 teskje finhakket fersk oregano
  • ¼ teskje mild paprika
  • salt og pepper etter smak
  • ½ kopp grovhakket korianderblader (lett pakket)

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt storfeutskjæringene i 6 store biter (én per porsjon). Legg storfeen i en stor kjele; hell i storfebuljong og vann. Kok opp over høy varme, reduser deretter varmen til middels, dekk til og la det småkoke til det er nesten mørt, ca. 1 til 1 ½ time.
  2. 2Rør inn polentaen i gryten sammen med potetene og løken. Dekk til og la det småkoke i 15 minutter. Kutt gresskaret i 6 porsjonsstykker, og tilsett i gryten sammen med maisen, gulrøttene, paprikaen, sellerien og purreløken; la det småkoke til grønnsakene er møre, tilsett mer vann om nødvendig slik at det nesten dekker. Rør inn oregano og paprika de siste 5 minuttene.
  3. 3Krydre med salt og pepper etter smak. Server i skåler og dryss over hakket koriander.