
Okse- og gresskarsuppe
oppskrift på cazuela de vaca, en smakfull okse- og gresskarsuppe, perfekt for høstsesongen. enkel å lage og full av gode smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ½ pund storfekjøtt, ovnsstekt
- 1 (32 ounces) kartong storfebuljong
- 2 kopper vann
- ¼ kopp polenta (grov eller fin)
- 8 røde poteter, delt i to
- 1 løk, delt i fire
- 1 ½ pund skive av gresskar (calabaza)
- 2 maiskolber, delt i tredjedeler
- 1 gulrot, skåret i 1/2 tommers skiver
- 1 liten rød paprika, renset og skåret i 1 tommes biter
- 1 stilk selleri, delt i biter
- 1 purre, delt i to, deretter skåret i ½-tommers biter
- 1 teskje finhakket fersk oregano
- ¼ teskje mild paprika
- salt og pepper etter smak
- ½ kopp grovhakket korianderblader (lett pakket)
Fremgangsmåte
- 1Kutt storfeutskjæringene i 6 store biter (én per porsjon). Legg storfeen i en stor kjele; hell i storfebuljong og vann. Kok opp over høy varme, reduser deretter varmen til middels, dekk til og la det småkoke til det er nesten mørt, ca. 1 til 1 ½ time.
- 2Rør inn polentaen i gryten sammen med potetene og løken. Dekk til og la det småkoke i 15 minutter. Kutt gresskaret i 6 porsjonsstykker, og tilsett i gryten sammen med maisen, gulrøttene, paprikaen, sellerien og purreløken; la det småkoke til grønnsakene er møre, tilsett mer vann om nødvendig slik at det nesten dekker. Rør inn oregano og paprika de siste 5 minuttene.
- 3Krydre med salt og pepper etter smak. Server i skåler og dryss over hakket koriander.