Tomatsalat med mozzarella og balsamico-reduksjon

Tomatsalat med mozzarella og balsamico-reduksjon

Lær å lage en frisk tomat mozzarella salat med søt balsamic reduction. Perfekt som forrett eller lett sommermåltid. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp balsamicoeddik
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 1 hode rød salat
  • 4 tomater, skivet
  • 2 baller fersk mozzarella, skivet
  • 1/4 liten rød løk, skivet
  • 1/2 kopp ferske bringebær
  • 1/2 kopp skivede svarte oliven
  • 2 teskjeer tørket basilikum
  • salt og svart pepper etter smak
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Hell balsamicoeddik i en liten kjele, og tilsett knust hvitløk; kok opp over middels høy varme. Skru ned varmen til middels lav, og la det småkoke til eddiken har redusert til 1/4 kopp. Sett til side og avkjøl til romtemperatur.
  2. 2Fordel salatbladene på 4 tallerkener. Legg tomatskivene oppå salaten, og plasser deretter mozzarellaen på toppen av tomatene. Strø over rødløk, bringebær og svarte oliven i skiver. Krydre med tørket basilikum, salt og pepper; drypp over olivenolje og balsamicoeddik.