Røkt kalkun våruller
Lær hvordan du lager deilige røkte kalkun våruller med denne enkle oppskriften. Perfekt for forretter eller som en lett snack til sommerfesten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1. 3 engelske agurkekrukker, grovhakket
- 3/4 teskje salt
- 9 spiseskjeer plommesaus
- 3 spiseskjeer riseddik
- 2 spiseskjeer orientalsk sesamolje
- 18 unser tynne skiver av røkt kalkunbryst, kuttet i tynne strimler
- 3 kopper finhakket grønn løk
- 1/4 kopp hakket fersk mynte
- 46 rispapirrunder med diameter på 15 cm
- 42 ferske mynteløv
- Ekstra plommesaus
Fremgangsmåte
- 1Agn cucumbers og 3/4 teskje salt i en sil; la det stå i 15 minutter. Skyll godt. Klem cucumbers tørre. Pakk dem inn i kjøkkenhåndkle for å fjerne overflødig fuktighet. Visp sammen 9 spiseskjeer plommesaus, eddik og olje i en stor bolle for å blande. Bland inn kalkun, grønn løk og hakket mynte. Krydre med salt og pepper. Bland agurkene inn i fyllet. Fyll en annen stor bolle med varmt vann. Legg en rispapirskive i det varme vannet til den blir myk, ca. 30 sekunder. Ta den opp av vannet; legg den på et håndkle og klapp den tørr. Legg 2 spiseskjeer fyll i midten av rispapiret. Topp med ett myntblad. Brett sidene av rispapiret over fyllet; rull tett sammen. Gjenta med resten av rispapiret, fyllet og mynten. (Kan lages 6 timer i forveien. Plasser vårrullene i ett lag på fat. Dekk med plastfolie; avkjøl.) Server med ekstra plommesaus.
- 2Agurker og 3/4 teskje salt blandes i en sil; la det stå i 15 minutter. Skyll godt. Klem agurker tørre. Pakk inn i kjøkkenhåndkle for å fjerne overflødig fuktighet.
- 3Visp sammen 9 spiseskjeer plommesaus, eddik og olje i en stor bolle for å blande. Bland inn kalkun, grønn løk og hakket mynte. Krydre med salt og pepper. Bland agurkene inn i fyllet.
- 4Fyll en annen stor bolle med varmt vann. Legg en rispapirskive i det varme vannet til den blir myk, ca. 30 sekunder. Ta den opp av vannet; legg den på et håndkle og klapp den tørr. Legg 2 spiseskjeer fyll i midten av rispapiret. Topp med ett myntblad. Brett sidene av rispapiret over fyllet; rull tett sammen. Gjenta med resten av rispapiret, fyllet og mynten. (Kan lages 6 timer i forveien. Plasser vårrullene i ett lag på fat. Dekk med plastfolie; avkjøl.)
- 5Server med ekstra plommesaus.