Røkt kalkun våruller

Røkt kalkun våruller

Lær hvordan du lager deilige røkte kalkun våruller med denne enkle oppskriften. Perfekt for forretter eller som en lett snack til sommerfesten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 engelske agurkekrukker, grovhakket
  • 3/4 teskje salt
  • 9 spiseskjeer plommesaus
  • 3 spiseskjeer riseddik
  • 2 spiseskjeer orientalsk sesamolje
  • 18 unser tynne skiver av røkt kalkunbryst, kuttet i tynne strimler
  • 3 kopper finhakket grønn løk
  • 1/4 kopp hakket fersk mynte
  • 46 rispapirrunder med diameter på 15 cm
  • 42 ferske mynteløv
  • Ekstra plommesaus

Fremgangsmåte

  1. 1Agn cucumbers og 3/4 teskje salt i en sil; la det stå i 15 minutter. Skyll godt. Klem cucumbers tørre. Pakk dem inn i kjøkkenhåndkle for å fjerne overflødig fuktighet. Visp sammen 9 spiseskjeer plommesaus, eddik og olje i en stor bolle for å blande. Bland inn kalkun, grønn løk og hakket mynte. Krydre med salt og pepper. Bland agurkene inn i fyllet. Fyll en annen stor bolle med varmt vann. Legg en rispapirskive i det varme vannet til den blir myk, ca. 30 sekunder. Ta den opp av vannet; legg den på et håndkle og klapp den tørr. Legg 2 spiseskjeer fyll i midten av rispapiret. Topp med ett myntblad. Brett sidene av rispapiret over fyllet; rull tett sammen. Gjenta med resten av rispapiret, fyllet og mynten. (Kan lages 6 timer i forveien. Plasser vårrullene i ett lag på fat. Dekk med plastfolie; avkjøl.) Server med ekstra plommesaus.
  2. 2Agurker og 3/4 teskje salt blandes i en sil; la det stå i 15 minutter. Skyll godt. Klem agurker tørre. Pakk inn i kjøkkenhåndkle for å fjerne overflødig fuktighet.
  3. 3Visp sammen 9 spiseskjeer plommesaus, eddik og olje i en stor bolle for å blande. Bland inn kalkun, grønn løk og hakket mynte. Krydre med salt og pepper. Bland agurkene inn i fyllet.
  4. 4Fyll en annen stor bolle med varmt vann. Legg en rispapirskive i det varme vannet til den blir myk, ca. 30 sekunder. Ta den opp av vannet; legg den på et håndkle og klapp den tørr. Legg 2 spiseskjeer fyll i midten av rispapiret. Topp med ett myntblad. Brett sidene av rispapiret over fyllet; rull tett sammen. Gjenta med resten av rispapiret, fyllet og mynten. (Kan lages 6 timer i forveien. Plasser vårrullene i ett lag på fat. Dekk med plastfolie; avkjøl.)
  5. 5Server med ekstra plommesaus.