Fettuccine med sopp- og Gorgonzolasaus
oppskrift på fettuccine med en kremet sopp- og gorgonzolasaus. enkel å lage, perfekt for en smakfull middag. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1 ½ løk, finhakket
- 6 store hvitløksfedd, finhakket
- 1 ½ pund crimini-sopp, skivet
- 3 røde paprika, tynne skiver
- 1 ½ pund fettuccine
- 1 ¼ kopper kremfløte
- 3 unser Gorgonzola-ost, smuldret
- ¾ kopp hakket fersk gressløk
- 6 spiseskjeer hakket fersk persille
- 3 spiseskjeer hakket fersk basilikum
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor, tung stekepanne over middels varme. Tilsett løk og hvitløk. Surr til løken er myk, ca. 8 minutter. Tilsett sopp og paprika. Surr til de er møre, ca. 20 minutter. (Kan forberedes 8 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen før videre tilberedning.) Kok fettuccine i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen. Sil av vannet godt; ha pastaen tilbake i kjelen. I mellomtiden, tilsett 1 1/4 kopper kremfløte og ost i soppsausen. La det småkoke forsiktig over middels varme til osten smelter, rør av og til, ca. 4 minutter. Rør inn gressløk, persille og basilikum. Hell sausen over pastaen; vend forsiktig slik at den blir dekket. Krydre pastaen med salt og pepper etter smak. Overfør til en serveringsskål og server.
- 2Varm opp olje i en stor, tung stekepanne over middels varme. Tilsett løk og hvitløk. Surr til løken er myk, ca. 8 minutter. Tilsett sopp og paprika. Surr til de er møre, ca. 20 minutter. (Kan forberedes 8 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen før videre tilberedning.)
- 3Kok fettuccine i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen. Sil av vannet godt; ha pastaen tilbake i kjelen.
- 4I mellomtiden, tilsett 1 1/4 kopper kremfløte og ost i soppsausen. La det småkoke forsiktig over middels varme til osten smelter, rør av og til, ca. 4 minutter. Rør inn gressløk, persille og basilikum. Hell sausen over pastaen; vend forsiktig slik at den blir dekket. Krydre pastaen med salt og pepper etter smak. Overfør til en serveringsskål og server.