Hjemmelaget eplesaus

Hjemmelaget eplesaus

lag din egen eplesaus hjemme med denne enkle oppskriften. perfekt som tilbehør til frokost, dessert eller som snacks. sunn og naturlig.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 2 store navleoransjer, revet og presset
  • 1 sitron, revet og presset
  • 1,4 kilo Granny Smith epler (omtrent 6 til 8 epler)
  • 1,4 kilo søte røde epler, som Macoun, McIntosh eller Winesap (omtrent 6 til 8 epler)
  • 1/2 kopp lyst brunt sukker, pakket
  • 4 spiseskjeer usaltet smør
  • 2 teskjeer malt kanel
  • 1/2 teskje malt allehånde

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Legg skallet og saften av appelsinene og sitronen i en stor bolle. Skrell, del i kvarter og fjern kjernen fra eplene (reserver skallet på to av de røde eplene), og vend dem i saften. Hell eplene, det reserverte epleskallet og saften i en ikke-reaktiv ovnsfast form eller en emaljert jerngryte. Tilsett brunt sukker, smør, kanel og allehånde, og dekk til gryten. Stek i 1 ½ time, eller til alle eplene er myke. Fjern og kast det røde epleskallet. Bland med en visp til det er jevnt, og server varm eller romtemperert.