Sikker, åpen omelett med geitost, hakket spinat og soltørkede tomater

Sikker, åpen omelett med geitost, hakket spinat og soltørkede tomater

oppskrift på en enkel og velsmakende åpenfaced omelett med geitost, hakket spinat og soltørkede tomater. perfekt for en rask frokost eller lett lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 2 store håndfuller babyspinat
  • 2 spiseskjeer smør
  • 8 biter soltørket tomat i olje, drenert og finhakket
  • 2 vårløk, renset og tynnsnittet
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 6 store egg
  • 2 unser geitost (halv liten ost), skåret i tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Vask og tørk spinaten, og hakk den grovt.
  2. 2Varm smøret i en stor, non-stick ovnfast stekepanne over middels varme. Rør inn soltørkede tomater og vårløk, og kok under omrøring til vårløken er visnet, ca. 2 minutter. Krydre lett med salt og pepper. Rør inn spinaten og kok til den er visnet og vannet den avgir er fordampet, ca. 4 minutter.
  3. 3I mellomtiden, i en blandingsbolle, visp eggene med salt og pepper etter smak.
  4. 4Senk varmen til middels. Hell eggene i pannen og la dem stå et par sekunder til de begynner å sette seg rundt kantene. Bruk en plastspatel til forsiktig å skyve en del av den stivnede kanten mot midten. Lutt pannen og la noe av det flytende egget øverst fylle den lille åpningen du nettopp laget. Fortsett rundt kanten av pannen på denne måten, til det ikke er mer flytende egg igjen på toppen.
  5. 5Fordel geitostskivene over omeletten. Sett pannen under grillen og la ovnsdøren stå på gløtt, og kok bare til toppen av omeletten er stivnet og puffet opp, ca. 2 minutter.