Black Forest-belgiske vafler

Black Forest-belgiske vafler

Lær hvordan du lager smakfulle black forest belgian waffles. En perfekt dessert eller frokost med sjokolade, kirsebær og krem. Enkelt og godt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel
  • 2. 2/3 kopp melis
  • 3. 1/2 kopp usøtet kakaopulver (helst Dutch-process)
  • 4. 2 teskjeer bakepulver
  • 5. 1/2 teskje natron
  • 6. 1/2 teskje salt
  • 7. 1 3/4 kopper melk, varmet
  • 8. 8 spiseskjeer usaltet smør, smeltet og avkjølt, pluss litt til smøring av vaffeljernet
  • 9. 1/4 kopp kokosolje, smeltet og avkjølt
  • 10. 2 store egg, skilt
  • 11. 1 1/2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 12. 1/2 kopp mini sjokoladeknapper
  • 13. 1 1/2 kopper avrent, steinfrie surkirsebær, pluss 3/4 kopp juice fra glasset
  • 14. 3/4 kopp surkirsebærsyltetøy
  • 15. 1/3 kopp 100 % lønnesirup
  • 16. 1/4 teskje ren mandelessens
  • 17. Pisket krem, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag vaffelrøren: Visp melet, melis, kakaopulver, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Visp melk, smeltet smør og kokosolje, eggeplommer og vanilje i en middels stor bolle til det er godt blandet. Tilsett melkeblandingen i melblandingen og rør med en slikkepott til det er jevnt fordelt (det er greit om det er noen klumper igjen).
  2. 22. I en separat stor bolle, visp eggehvitene til stive topper, ca. 3 minutter. Vend de piskede eggehvitene forsiktig inn i røren, og vend deretter inn mini-sjokoladeknapper. Dekk løst med plastfolie og la stå i romtemperatur i minst 15 minutter og opp til 1 time.
  3. 33. I mellomtiden lager du kirsebærsausen: Kok opp kirsebærene, juice, syltetøy og lønnesirup i en middels kjele over middels høy varme. La det småkoke, rør av og til, til det blir sirupsaktig, ca. 20 minutter. Ta av varmen og rør inn mandelessens. Sett til side til servering.
  4. 44. Stek vaflene: Forvarm ovnen til 200 grader F (ca. 93 grader C). Sett et rist på et stekebrett. Forvarm en vaffeljern (helst belgisk vaffeljern). Pensle lett med smør; hell i røren og fyll hver avdeling omtrent tre fjerdedeler full. Lukk og stek i henhold til produsentens instruksjoner. Overfør vaflene til risten og hold varme i ovnen. Gjenta for å lage flere vafler, og pensle vaffeljernet med mer smør hver gang.
  5. 55. Tynn ut kirsebærsausen med en skvett vann, om nødvendig. Server vaflene med pisket krem og saus.
  6. 66. Fotograf: Ryan Liebe