Robiola-pizza

Robiola-pizza

Lær hvordan du lager en deilig robiona pizza med kremet ost og sprø bunn. Perfekt for en rask og smakfull middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Pizzadeig, oppskrift følger
  • 2. Extra virgin olivenolje, til stekepannen og drypping
  • 3. 185 gram robiolaost
  • 4. 2 teskjeer hvit trøffelolje
  • 5. Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 500 grader Fahrenheit. Lett olj en 14-tommers pizzastein; sett til side.
  2. 22. Sett 1/4 av pizzadeigen til side og dekk den med plastfolie til senere bruk. Arbeid på en lett melet overflate, bruk fingrene til å trykke ut og strekke deigen til en grov 8-tommers sirkel. Overfør til de forberedte pizzapanene. Fortsett å presse deigen ut til den akkurat passer innenfor kanten av pannen.
  3. 33. Stek i 10 minutter. Stikk hull i deigen med en gaffel for å forhindre at den blåser seg opp. Stek i ytterligere 10 minutter. Ta den stekte deigen ut av ovnen. Bruk en brødkniv til å dele deigen i to horisontalt. Smør innsiden av brødet med robiola-ost. Legg den øverste halvdelen av deigen oppå. Drypp med 1 teskje trøffelolje. Sett tilbake i ovnen i 5 minutter.
  4. 44. Ta pizzaen ut av ovnen. Drypp med resten av 1 teskje trøffelolje, krydre med pepper og server umiddelbart.
  5. 55. Pizzadeig:
  6. 66. 4 kopper mel, "00" hvis tilgjengelig, ellers vanlig hvetemel, pluss mer til å mele inn i bollen
  7. 77. 3/4 unser fersk gjær
  8. 88. 3/4 kopp lunkent vann
  9. 99. 2 teskjeer grovt salt
  10. 1010. 1/4 kopp extra virgin olivenolje, pluss 1/4 kopp mer til å smøre panner
  11. 1111. Mål opp melet på en ren arbeidsflate og lag en fordypning i midten. Løs opp gjæren i en bolle med 3/4 kopp lunkent vann. Plasser salt, gjær og olivenolje i fordypningen, og bruk en gaffel til å blande inn melet. Tilsett mer lunkent vann etter behov for å få en jevn og elastisk deig.
  12. 1212. Strø et stort bakebord med mel. Legg deigen i bollen. Dekk med plastfolie og la den heve på et lunt sted til den er doblet i størrelse, ca. 2 timer.
  13. 1313. Smør to 12-tommers pizzapaner med 2 spiseskjeer hver. På en lett melet overflate, elt deigen til den er veldig glatt. Del deigen i to. Bruk en kjevle til å rulle ut hver del, én av gangen. Overfør deigen til de forberedte pannen. Strekk deigen med hendene til å danne runde former ca. 1/4 tomme tykke.
  14. 1414. Gir: nok til 2 stk. 12-tommers pizzaer