Hello Fresh Mobile Banner
Aprikos soufflé

Aprikos soufflé

Lær hvordan du lager luftige og smakfulle apricot souffles. Perfekt dessert for spesielle anledninger eller helgefeiring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 6 unser tørkede aprikoser (omtrent 1 1/2 kopper)
  • 2. 1 1/2 kopper vann
  • 3. 3/4 kopp sukker, pluss ekstra til å dekke ramekiner
  • 4. 1 spiseskje fersk sitronjuice
  • 5. 1 spiseskje mørk rom, hvis ønskelig
  • 6. 1/2 teskje vanilje
  • 7. 5 store eggehviter
  • 8. 1/4 teskje kremostartar
  • 9. Vanilla Rum Creme Anglaise, oppskrift følger
  • 10. 2 kopper helmelk og fløte (halv og halv)
  • 11. 1/2 vaniljestang, delt på langs
  • 12. 5 store eggeplommer
  • 13. 1/4 kopp sukker
  • 14. 1 spiseskje mørk rom, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. I en tykk bunne kasserolle småkoker du aprikoser, vann og 1/2 kopp sukker, dekket, i 20 minutter. Overfør den varme blandingen til en food processor og kjør til en jevn puré. Press puréen gjennom en fin sil ned i en bolle, og rør inn sitronsaft, rom, vanilje og en klype salt. La puréen avkjøle helt. Puréen kan lages to dager i forveien og oppbevares i kjøleskap, dekket. Ta den ut av kjøleskapet og la den komme til romtemperatur før videre bruk. Overfør puréen til en stor bolle.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør rikelig med smør på 7-unse (ca. 3 1/2 x 1 3/4 tommer) ramekiner og dryss over ekstra sukker, og ryst av overflødig.
  3. 33. I en annen stor bolle, med en elektrisk mikser, pisk eggehvitene med en klype salt til det er skummende. Tilsett krem av tartar og pisk til eggehvitene danner myke topper. Tilsett resten av sukkeret (1/4 kopp) litt etter litt, og pisk til marengsen holder stive topper. Vend ca. en fjerdedel av marengsen inn i puréen for å lette den, og vend deretter forsiktig inn resten av marengsen, men uten å slå den ut. Hell røren i ramekiner og stek souffléene på en bakeplate midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er puffet opp, gyldne og akkurat satt i midten.
  4. 44. Ta ramekiner ut av ovnen. Bruk to gafler til å åpne midten av hver soufflé, og hell litt crème anglaise i hver åpning. Server souffléene umiddelbart.
  5. 55. I en liten tykk bunne kasserolle, kok opp halvparten og halvparten med vaniljestang, og fjern fra varmen. Skrap ut frøene fra vaniljestangen med en kniv og ha dem i halvparten og halvparten, og sett stangen til side for senere bruk hvis ønskelig.
  6. 66. I en bolle, visp sammen eggeplommer, sukker og en klype salt. Hell den varme fløten i en tynn stråle under visping. Hell deretter eggeblandingen tilbake i kasserollen og kok opp på moderat lav varme, mens du rører av og til med en tresleiv, til det tykner (170°C på et sukkermåler), men la det ikke koke. Sil sausen gjennom en fin sil ned i en bolle og avkjøl, og rør av og til. Rør inn rom. Oppbevar sausen dekket i kjøleskapet til den er veldig kald, minst 2 timer og opptil 2 dager i forveien.
  7. 77. Gir ca. 2 1/4 kopper