Kolachky

Kolachky

Prøv vår enkle oppskrift på Kolachky - deilige og luftige små bakverk fylt med syltetøy. Perfekt som snacks eller til kaffen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1. 2 (8 ounce) pakker kremost, romtemperatur
  • 2. 2 kopper usaltet smør, myknet
  • 3. 4 kopper hvetemel
  • 4. 1 pund hakkede valnøtter
  • 5. 1 egg
  • 6. 1/2 kopp honning
  • 7. 1 (12 ounce) boks valmuefrøfylling
  • 8. 1 eggehvite
  • 9. 1/2 kopp melis til å drysse over

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor bolle, bland sammen kremost og smør til det er godt blandet. Jeg liker å bruke hendene mine, men du kan også bruke en treskje. Bland inn melet 1 kopp om gangen. Når deigen blir stiv, legg den ut på benken og elt inn mel til den ikke lenger er klissete. Fortsett å elte deigen i 5 minutter.
  2. 22. Forvarm ovnen til 350 grader F (175 grader C). Knus valnøttene til en fin konsistens i en food processor. Rør inn egget og honningen. På en godt melet overflate, kjevle deigen ut til 1/4 tommers tykkelse. Skjær deigen i 3x3 tommer kvadrater. Legg en teskje fyll i midten av hvert kvadrat. Bruk valnøtt til noen og valmuefrø til resten. Rull kvadratene sammen og forsegl kantene. Disse kan også formes til trekanter. Plasser småkakene 2 tommer fra hverandre på ubehandlede småkakeplater. Pensle med eggehvite.
  3. 33. Stek i 15 til 17 minutter i den forvarmede ovnen, eller til de er lett brune. Når de er avkjølt, dryss med melis.