
Mørk sjokoladesaus med ferske bær
Lær hvordan du lager en deilig mørk sjokoladesaus med friske bær. Perfekt som dessert eller til å pynte kaker. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 8 unser semi-søt sjokolade, hakket
- 1/4 kopp sukker
- 3/4 kopp halvhavmelk
- 1 spiseskje smør
- 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
- 1/2 pint bjørnebær
- 1/2 pint blåbær
- 1/2 pint bringebær
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Smelt sjokoladen i et vannbad. Når den er smeltet, tilsett sukker og halvt og halvt, og rør til det er godt blandet. Rør inn smøret og vaniljeekstrakten til sausen er glatt og blank.
- 3Sett fire små skåler eller glass på rekke, og legg en klatt med sjokoladesaus i hver. Fordel bjørnebær, blåbær og bringebær jevnt mellom de fire skålene. Topp hver med 2 spiseskjeer av sjokoladesausen, og server.