Curry Stand kylling Tikka Masala-saus

Curry Stand kylling Tikka Masala-saus

Lag den perfekte Chicken Tikka Masala med denne enkle oppskriften. Rask, smakfull og perfekt for en deilig middag. Oppdag hemmeligheten bak autentisk curry.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer ghee (klarnet smør)
  • 2. 1 løk, finhakket
  • 3. 4 hvitløksfedd, hakket
  • 4. 1 spiseskje malt spisskummen
  • 5. 1 teskje salt
  • 6. 1 teskje malt ingefær
  • 7. 1 teskje cayennepepper
  • 8. 1/2 teskje malt kanel
  • 9. 1/4 teskje malt gurkemeie
  • 10. 1 (400 g) boks tomatsaus
  • 11. 1 kopp kremfløte
  • 12. 2 teskjeer paprika
  • 13. 1 spiseskje hvitt sukker
  • 14. 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 15. 4 skinn- og benfrie kyllingbryst, skåret i bitestørrelse biter
  • 16. 1/2 teskje karri pulver
  • 17. 1/2 teskje salt, eller etter smak (valgfritt)
  • 18. 1 teskje hvitt sukker, eller etter smak (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm smør i en stor stekepanne over middels varme, og kok og rør løk til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Rør inn hvitløk; kok og rør bare til det begynner å dufte, ca. 1 minutt. Rør inn spisskummen, 1 teskje salt, ingefær, cayennepepper, kanel og gurkemeie i løkblandingen; stek til det dufter godt, ca. 2 minutter.
  2. 22. Rør inn tomatsaus i løk- og krydderblandingen, kok opp og skru ned varmen. La sausen småkoke i 10 minutter, og bland deretter inn fløte, paprika og 1 spiseskje sukker. La sausen koke opp igjen og småkoke, rør ofte, til den er tykkere, 10 til 15 minutter.
  3. 33. Varm opp vegetabilsk olje i en separat stekepanne over middels varme. Rør inn kylling i den varme oljen, strø over karri, og stek kyllingen til den er lett brunet, men fortsatt rosa innvendig, ca. 3 minutter; rør ofte. Overfør kylling og eventuelle saft fra pannen til sausen. La kyllingen småkoke i sausen til den ikke lenger er rosa, ca. 30 minutter; juster salt og sukker etter smak.