
Curry Stand kylling Tikka Masala-saus
Lag den perfekte Chicken Tikka Masala med denne enkle oppskriften. Rask, smakfull og perfekt for en deilig middag. Oppdag hemmeligheten bak autentisk curry.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer ghee (klarnet smør)
- 2. 1 løk, finhakket
- 3. 4 hvitløksfedd, hakket
- 4. 1 spiseskje malt spisskummen
- 5. 1 teskje salt
- 6. 1 teskje malt ingefær
- 7. 1 teskje cayennepepper
- 8. 1/2 teskje malt kanel
- 9. 1/4 teskje malt gurkemeie
- 10. 1 (400 g) boks tomatsaus
- 11. 1 kopp kremfløte
- 12. 2 teskjeer paprika
- 13. 1 spiseskje hvitt sukker
- 14. 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 15. 4 skinn- og benfrie kyllingbryst, skåret i bitestørrelse biter
- 16. 1/2 teskje karri pulver
- 17. 1/2 teskje salt, eller etter smak (valgfritt)
- 18. 1 teskje hvitt sukker, eller etter smak (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Varm smør i en stor stekepanne over middels varme, og kok og rør løk til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Rør inn hvitløk; kok og rør bare til det begynner å dufte, ca. 1 minutt. Rør inn spisskummen, 1 teskje salt, ingefær, cayennepepper, kanel og gurkemeie i løkblandingen; stek til det dufter godt, ca. 2 minutter.
- 22. Rør inn tomatsaus i løk- og krydderblandingen, kok opp og skru ned varmen. La sausen småkoke i 10 minutter, og bland deretter inn fløte, paprika og 1 spiseskje sukker. La sausen koke opp igjen og småkoke, rør ofte, til den er tykkere, 10 til 15 minutter.
- 33. Varm opp vegetabilsk olje i en separat stekepanne over middels varme. Rør inn kylling i den varme oljen, strø over karri, og stek kyllingen til den er lett brunet, men fortsatt rosa innvendig, ca. 3 minutter; rør ofte. Overfør kylling og eventuelle saft fra pannen til sausen. La kyllingen småkoke i sausen til den ikke lenger er rosa, ca. 30 minutter; juster salt og sukker etter smak.