Kanelbrød I

Kanelbrød I

Oppdag oppskriften på Cinnamon Bread I, ett av våre mest populære bakverk. En enkel og deilig oppskrift som passer perfekt til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel
  • 2. 1 kopp hvitt sukker
  • 3. 2 teskjeer bakepulver
  • 4. 1/2 teskje natron
  • 5. 1 1/2 teskjeer malt kanel
  • 6. 1 teskje salt
  • 7. 1 kopp kulturmelk
  • 8. 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 9. 2 egg
  • 10. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 11. 2 spiseskjeer hvitt sukker
  • 12. 1 teskje malt kanel
  • 13. 2 teskjeer margarin

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en brødform på 23x13 cm (9x5 tommer).
  2. 22. Mål opp mel, 1 kopp sukker, bakepulver, natron, 1 1/2 teskje kanel, salt, kulturmelk, olje, egg og vanilje i en stor bakebolle. Pisk i 3 minutter. Hell røren i den forberedte brødformen. Jevn ut toppen.
  3. 33. Bland 2 spiseskjeer hvitt sukker, 1 teskje kanel og smør til en smuldrete blanding. Strø topping over den jevne deigen. Bruk en kniv til å lage en lett sirkulær bevegelse for å skape et marmorerte utseende.
  4. 44. Stek i ca. 50 minutter. Sjekk med en kakepinne; den skal komme ut ren når den er ferdig. Ta brødet ut av formen og la det avkjøle på en rist.