Geitost, prosciutto og karamellisert løk-frittata
En deilig oppskrift på frittata med geitost, prosciutto og karamellisert løk. Perfekt for frokost eller en lett lunsj, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 3 store løk
- 2. 1/4 kopp olivenolje
- 3. 1 teskje kosher salt
- 4. 1/4 kopp balsamicoeddik eller vann, valgfritt
- 5. 8 store egg
- 6. 1/4 kopp melk
- 7. 1 teskje salt
- 8. 115 gram prosciutto di Parma
- 9. 1 spiseskje smør
- 10. 1 spiseskje olivenolje
- 11. 2 unser Parmesan, revet
- 12. 170 gram geitost, smuldret
- 13. 1/2 kopp karamelliserte løk
- 14. 1 spiseskje ferskhakket timian
Fremgangsmåte
- 11. For løkene:
- 22. Fjern skudd og bunn av løkene. Skrell løkskallet og kutt løkene fra pole til pole.
- 33. Skjær løkene i ½-tommers skiver. Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels varme, og tilsett løkene. Krydre med salt.
- 44. Kok til løkene begynner å visne, ca. 30 minutter, og rør hver 15. minutt for å forhindre at det brenner seg fast. Skru ned varmen til lav og fortsett å røre et par ganger til løkene har krympet.
- 55. Hvis nødvendig, deglaser pannen med balsamicoeddik eller vann.
- 66. Fortsett å koke til løkene er mørkebrune. Slå av varmen og skrap opp eventuelle brente biter fra bunnen av pannen. La løkene avkjøles.
- 77. For frittaten:
- 88. Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 99. I en liten bolle, visp sammen egg, melk og salt.
- 1010. Fjern papiret fra prosciuttoen og legg skivene oppå hverandre. Hakk prosciuttoen i 1,5 cm (½-tommers) biter.
- 1111. Smelt smør i en ovnsikker 25 cm (10-tommers) panne på middels varme. Når smøret er smeltet, tilsett olivenolje og skru ned varmen til medium-lav.
- 1212. Hell eggeblandingen i pannen. Når eggene begynner å stivne, ca. 10 minutter, tilsett parmesan og prosciutto. Rør forsiktig og fordel geitosten i små klatter på toppen.
- 1313. Stek i den forvarmede ovnen til frittaten er stivnet og geitosten er smeltet, ca. 15–20 minutter.
- 1414. Ta ut pannen av ovnen, og bruk en slikkepott for å løsne frittaten fra sidene. Skyv den over på et skjærebrett og del den i båter. Anrett båtene på et serveringsfat og topp med karamelliserte løk og timianblader før servering.