Geitost, prosciutto og karamellisert løk-frittata

Geitost, prosciutto og karamellisert løk-frittata

En deilig oppskrift på frittata med geitost, prosciutto og karamellisert løk. Perfekt for frokost eller en lett lunsj, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 3 store løk
  • 2. 1/4 kopp olivenolje
  • 3. 1 teskje kosher salt
  • 4. 1/4 kopp balsamicoeddik eller vann, valgfritt
  • 5. 8 store egg
  • 6. 1/4 kopp melk
  • 7. 1 teskje salt
  • 8. 115 gram prosciutto di Parma
  • 9. 1 spiseskje smør
  • 10. 1 spiseskje olivenolje
  • 11. 2 unser Parmesan, revet
  • 12. 170 gram geitost, smuldret
  • 13. 1/2 kopp karamelliserte løk
  • 14. 1 spiseskje ferskhakket timian

Fremgangsmåte

  1. 11. For løkene:
  2. 22. Fjern skudd og bunn av løkene. Skrell løkskallet og kutt løkene fra pole til pole.
  3. 33. Skjær løkene i ½-tommers skiver. Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels varme, og tilsett løkene. Krydre med salt.
  4. 44. Kok til løkene begynner å visne, ca. 30 minutter, og rør hver 15. minutt for å forhindre at det brenner seg fast. Skru ned varmen til lav og fortsett å røre et par ganger til løkene har krympet.
  5. 55. Hvis nødvendig, deglaser pannen med balsamicoeddik eller vann.
  6. 66. Fortsett å koke til løkene er mørkebrune. Slå av varmen og skrap opp eventuelle brente biter fra bunnen av pannen. La løkene avkjøles.
  7. 77. For frittaten:
  8. 88. Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  9. 99. I en liten bolle, visp sammen egg, melk og salt.
  10. 1010. Fjern papiret fra prosciuttoen og legg skivene oppå hverandre. Hakk prosciuttoen i 1,5 cm (½-tommers) biter.
  11. 1111. Smelt smør i en ovnsikker 25 cm (10-tommers) panne på middels varme. Når smøret er smeltet, tilsett olivenolje og skru ned varmen til medium-lav.
  12. 1212. Hell eggeblandingen i pannen. Når eggene begynner å stivne, ca. 10 minutter, tilsett parmesan og prosciutto. Rør forsiktig og fordel geitosten i små klatter på toppen.
  13. 1313. Stek i den forvarmede ovnen til frittaten er stivnet og geitosten er smeltet, ca. 15–20 minutter.
  14. 1414. Ta ut pannen av ovnen, og bruk en slikkepott for å løsne frittaten fra sidene. Skyv den over på et skjærebrett og del den i båter. Anrett båtene på et serveringsfat og topp med karamelliserte løk og timianblader før servering.