
Kremet ovnsbakt makaroni og ost
oppskrift på kremet bakt makaroni og ost. perfekt for en tilfredsstillende hovedrett med rik smak og kremet konsistens. enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Kosher salt
- 2. 450 gram elbow macaroni
- 3. 600 ml halv og halv
- 4. 1/8 til 1/4 teskje cayennepepper
- 5. 450 gram kremost, romtemperert
- 6. 225 gram skarp Cheddar, revet (ca. 3 kopper)
- 7. 85 gram gruyèreost, revet (ca. 1 kopp)
- 8. 1 kopp panko brødsmuler
- 9. 4 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 11. Sett et ovnsstativ 15 centimeter fra varmekilden og forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 22. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett makaroni og kok til den er al dente, ca. 6 minutter. Sil av vannet, og spar 1 ¾ kopper av pastavannet. Sett til side.
- 33. Varm opp halv- og halv og cayennepepper i en stor kjele på middels varme til det akkurat begynner å småkoke. La det småkoke til væsken er redusert til 1 ½ kopper, ca. 15 minutter. Tilsett kremosten og rør til den er smeltet. Visp inn cheddar og gruyère til all osten er smeltet og sausen er jevn.
- 44. Tilsett makaroni og det reserverte pastavannet i kjelen og rør godt sammen. (Det vil se veldig tynt ut, men pastaen vil trekke til seg mye av sausen under stekingen.) Smak til med salt om nødvendig. Hell over i en ildfast form på 33 x 23 centimeter. Bland brødsmulene med smør og en klype salt i en liten bolle, og strø jevnt over toppen av makaroni og ost. Stek til osten bobler og brødsmulene er lett brune og sprø, ca. 10 minutter.




