Kremet ovnsbakt makaroni og ost

Kremet ovnsbakt makaroni og ost

oppskrift på kremet bakt makaroni og ost. perfekt for en tilfredsstillende hovedrett med rik smak og kremet konsistens. enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Kosher salt
  • 2. 450 gram elbow macaroni
  • 3. 600 ml halv og halv
  • 4. 1/8 til 1/4 teskje cayennepepper
  • 5. 450 gram kremost, romtemperert
  • 6. 225 gram skarp Cheddar, revet (ca. 3 kopper)
  • 7. 85 gram gruyèreost, revet (ca. 1 kopp)
  • 8. 1 kopp panko brødsmuler
  • 9. 4 spiseskjeer usaltet smør, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 11. Sett et ovnsstativ 15 centimeter fra varmekilden og forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
  2. 22. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett makaroni og kok til den er al dente, ca. 6 minutter. Sil av vannet, og spar 1 ¾ kopper av pastavannet. Sett til side.
  3. 33. Varm opp halv- og halv og cayennepepper i en stor kjele på middels varme til det akkurat begynner å småkoke. La det småkoke til væsken er redusert til 1 ½ kopper, ca. 15 minutter. Tilsett kremosten og rør til den er smeltet. Visp inn cheddar og gruyère til all osten er smeltet og sausen er jevn.
  4. 44. Tilsett makaroni og det reserverte pastavannet i kjelen og rør godt sammen. (Det vil se veldig tynt ut, men pastaen vil trekke til seg mye av sausen under stekingen.) Smak til med salt om nødvendig. Hell over i en ildfast form på 33 x 23 centimeter. Bland brødsmulene med smør og en klype salt i en liten bolle, og strø jevnt over toppen av makaroni og ost. Stek til osten bobler og brødsmulene er lett brune og sprø, ca. 10 minutter.