Hello Fresh Mobile Banner
Crème brûlée French toast med sprudlende jordbær

Crème brûlée French toast med sprudlende jordbær

Prøv denne deilige oppskriften på creme brulee french toast kombinert med drunken strawberries for en unik og smakfull frokost eller dessert. Enkel å lage og perfekt for helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. Én 1-punds daggammelt challah-brød, skåret i 2,5 cm tykke skiver
  • 2. 5 store egg
  • 3. 2 store eggeplommer
  • 4. 2 spiseskjeer sukker
  • 5. 3 kopper halvt og halvt (fløte og melk)
  • 6. 1 spiseskje appelsinlikør
  • 7. 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 8. 1 teskje finrevet appelsinskall
  • 9. En klype fint havsalt
  • 10. 1 pint modne jordbær, renset og delt i fire
  • 11. 3 spiseskjeer sukker
  • 12. 2 teskjeer appelsinlikør
  • 13. 1 stang usaltet smør, i biter
  • 14. 1 kopp lett brunt muscovadosukker, pakket godt

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: en silikon bakeplate
  2. 22. Til fransk toast: Forbered minst 2 timer og opptil 1 dag i forveien. Forvarm ovnen til 180°C (350°F). Plasser brødskivene på en rist på et stekebrett. Sett brødet i den forvarmede ovnen, og slå deretter av ovnen umiddelbart. La brødet stå til det begynner å tørke ut, ca. 20–30 minutter.
  3. 33. Visp sammen egg, eggeplommer og sukker til det er jevnt. Rør inn melk, appelsinlikør, vanilje, appelsinskall og salt. Legg brødet på et stekebrett med høye kanter eller i en stor ildfast form, hell over eggeblandingen og la det trekke i 15 minutter. Vend brødet og la det trekke i minst 30 minutter til. (Du kan også dekke til og sette det i kjøleskapet over natten, og vende det et par ganger.)
  4. 44. Til jordbærene: I mellomtiden, bland jordbær, sukker og appelsinlikør i en bolle. La det stå i romtemperatur til jordbærene slipper saften og blir litt mykere, ca. 30 minutter.
  5. 55. Forvarm ovnen til 190°C (375°F). Mens brødet trekker, smelt smør i en liten kjele over høy varme, og tilsett muscovadosukker. Visp til det er jevnt. Overfør blandingen til et stekebrett dekket med en silikon bakeplate, og fordel sukkerblandingen jevnt over. Legg det gjennomvåte brødet direkte på sukkeret. Stek til det er gyllent og puffet, ca. 20 minutter.
  6. 66. Server den franske toasten med sukker-siden opp, toppet med bærene og saften deres.