
Marinert tempeh-stir-fry med brokkoli og rød paprika
oppskrift på en smakfull og næringsrik stir-fry med marinert tempeh, brokkoli og rød paprika. enkel å lage og perfekt for en sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 unser soyatempeh eller tempeh laget av tre korn, skåret i 1/2-tommers biter
- 1/4 kopp lys soyasaus
- 1 spiseskje riseddik
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 2 teskjeer finhakket fersk ingefær
- 1/8 teskje tørket knust rød pepper
- 340 gram brokkoli, stilker skrellet og skåret i 1/2-tommers biter, blomsterstandene skåret i 1-tommers biter
- 2 spiseskjeer vann
- 1 teskje honning
- 1 teskje maisstivelse
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 1/2 kopp hakket rød paprika
- 2 spiseskjeer tynne skiver av grønn løk
Fremgangsmåte
- 1Rør tempeh, soyasaus, eddik, hvitløk, ingefær og knust rød pepper i en middels bolle for å blande. La det marineres i 1 time ved romtemperatur. Damp brokkoli til den er sprø-møre, ca. 3 minutter. Sett til side. Sil marinaden fra tempeh over i en liten bolle; sett tempeh til side. Visp inn 2 spiseskjeer vann, honning og maisstivelse i marinaden. Varm opp olje i en stor non-stick stekepanne på høy varme. Tilsett den marinerte tempeh og paprika og stek i 4 minutter. Tilsett brokkoli og marinaden, og stek til brokkolien er gjennomvarm og sausen har tyknet, ca. 3 minutter. Overfør til en bolle. Strø over hakket grønn løk og server.