Brased eksotiske sopp
oppdag en enkel oppskrift på braised exotic mushrooms. perfekt som forrett eller vegetarisk hovedrett. sunn, smakfull og rask å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 pund assorterte ville og eksotiske sopp, som moreller, kantareller, shiitake eller østerssopp
- 2. 1/4 kopp smeltet usaltet smør
- 3. 3 store sjalottløk, skrellet og finhakket
- 4. 1 kopp kyllingkraft
- 5. Reservert væske fra bløtlegging av tørkede sopp, hvis noe
- 6. 1/4 kopp tørr hvit vermut
- 7. 1/2 kopp kremfløte
- 8. 3 spiseskjeer hakket fersk timian
- 9. 3 spiseskjeer hakket gressløk
- 10. 1 teskje salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Fjern eventuelle harde, fibrøse stilker fra soppene. Vask morelene forsiktig for å fjerne all sand og jord. Børst de resterende soppene med en fuktig klut eller sopphøvel for å fjerne overflødig jord. Skjær soppen i to eller fire deler, avhengig av størrelse.
- 22. Varm smør i en stor stekepanne over høy varme til det er varmt. Tilsett finhakkede sjalottløk og sautér til de er gjennomsiktige. Legg soppen i smøret med sjalottløken i pannen. Sautér til soppen begynner å visne, omtrent 7 til 8 minutter. Tilsett kyllingkraften eller den reserverte sopplaken som har trukket. Kok opp, reduser deretter varmen og la væsken koke inn i den utendørs stekepannen uten lokk.
- 33. Når væsken har kokt inn, skal soppen være mør. Tilsett vermut og la det koke i 1 minutt før du har i fløten. Varm opp fløten til rett under kokepunktet, og tilsett urtene, salt og pepper. Server umiddelbart.