
Grønnsaker og risnudler i en kokosbuljong
oppskrift på en smakfull vegetarrett med risnudler og grønnsaker i en kremet kokosbuljong. perfekt for en lett og sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 1/2 unser potet, skrelt og delt i biter
- 1 1/2 spiseskje vegetabilsk olje eller kokosolje
- 20 hele svarte pepperkorn
- 1 kanelstang
- 2 nellikker
- 1 liten løk, skivet
- 15 curryblader*
- 5 hele grønne chili, prikket med en kniv
- 1 (1/2 tomme) fersk ingefær, skrelt og finhakket
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3 unser blomkål, delt i buketter
- 3 unser brokkoli, delt i buketter
- Kokende vann, etter behov
- 3 1/2 unser ferske grønne bønner, trimmede
- 3 unser frosne erter
- 9 unser kokosmelk
- 1 teskje garam masala
- 9 unser risnudler, kokt etter pakkeinstruksjoner og drenert**
- En håndfull hakket fersk koriander, blader og stilker
Fremgangsmåte
- 1Kok potetene i en kjele med saltet vann til de er møre, deretter sil av vannet godt, og mos dem med en potetstapper eller ricer til de er jevne, og sett til side.
- 2I mellomtiden varmer du opp oljen i en stor kjele over middels varme. Tilsett pepperkorn, kanel og nellik, og stek i 20 til 30 sekunder, eller til krydderne begynner å dufte. Tilsett løken, og stek i 3 til 4 minutter, eller til den er myk og gyllen.
- 3Tilsett curryblader, chili og ingefær, og kok i ytterligere 20 til 30 sekunder. Krydre blandingen med salt og nykvernet svart pepper. Tilsett blomkål- og broccolibuketter, og hell deretter nok av det kokende vannet over for å dekke ingrediensene. Kok opp blandingen, og la den småkoke i 5 til 6 minutter, eller til bukettene er akkurat møre. Tilsett grønne bønner, potetmos, erter og 1 kopp kokende vann, og rør til potetmosen har absorbert alt vannet, og blandingen er tykk og godt blandet.
- 4Kok opp blandingen, og skru ned varmen til lav, slik at den småkoker. Tilsett kokosmelk og garam masala. Krydre etter smak med salt og nykvernet svart pepper.
- 5For å servere retten, fordel de kokte nudlene i fire serveringsskåler, og øs over grønnsaksgryten. Pynt med hakket koriander.