Grønnsaker og risnudler i en kokosbuljong

Grønnsaker og risnudler i en kokosbuljong

oppskrift på en smakfull vegetarrett med risnudler og grønnsaker i en kremet kokosbuljong. perfekt for en lett og sunn middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 1/2 unser potet, skrelt og delt i biter
  • 1 1/2 spiseskje vegetabilsk olje eller kokosolje
  • 20 hele svarte pepperkorn
  • 1 kanelstang
  • 2 nellikker
  • 1 liten løk, skivet
  • 15 curryblader*
  • 5 hele grønne chili, prikket med en kniv
  • 1 (1/2 tomme) fersk ingefær, skrelt og finhakket
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 3 unser blomkål, delt i buketter
  • 3 unser brokkoli, delt i buketter
  • Kokende vann, etter behov
  • 3 1/2 unser ferske grønne bønner, trimmede
  • 3 unser frosne erter
  • 9 unser kokosmelk
  • 1 teskje garam masala
  • 9 unser risnudler, kokt etter pakkeinstruksjoner og drenert**
  • En håndfull hakket fersk koriander, blader og stilker

Fremgangsmåte

  1. 1Kok potetene i en kjele med saltet vann til de er møre, deretter sil av vannet godt, og mos dem med en potetstapper eller ricer til de er jevne, og sett til side.
  2. 2I mellomtiden varmer du opp oljen i en stor kjele over middels varme. Tilsett pepperkorn, kanel og nellik, og stek i 20 til 30 sekunder, eller til krydderne begynner å dufte. Tilsett løken, og stek i 3 til 4 minutter, eller til den er myk og gyllen.
  3. 3Tilsett curryblader, chili og ingefær, og kok i ytterligere 20 til 30 sekunder. Krydre blandingen med salt og nykvernet svart pepper. Tilsett blomkål- og broccolibuketter, og hell deretter nok av det kokende vannet over for å dekke ingrediensene. Kok opp blandingen, og la den småkoke i 5 til 6 minutter, eller til bukettene er akkurat møre. Tilsett grønne bønner, potetmos, erter og 1 kopp kokende vann, og rør til potetmosen har absorbert alt vannet, og blandingen er tykk og godt blandet.
  4. 4Kok opp blandingen, og skru ned varmen til lav, slik at den småkoker. Tilsett kokosmelk og garam masala. Krydre etter smak med salt og nykvernet svart pepper.
  5. 5For å servere retten, fordel de kokte nudlene i fire serveringsskåler, og øs over grønnsaksgryten. Pynt med hakket koriander.