Farro med acorn squash og grønnkål

Farro med acorn squash og grønnkål

oppskrift på farro med kastanjekarve og grønnkål, perfekt for en sunn og mettende middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 ss usaltet smør, delt
  • 1 liten kastanjekål, skrelt, delt i to, frø fjernet, kuttet i 1/2" terninger
  • Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 1/2 bunt rød russisk eller annen grønnkål (ca. 150 gram), fjern midtstilker, blader revet
  • 1 ss vegetabilsk olje
  • 3/4 kopp farro
  • 1/4 kopp hakket hvit løk
  • 1 liten hvitløksfedd, veldig tynt skivet
  • 1/4 kopp tørr hvitvin
  • 2 kopper grønnsaksbuljong blandet med 2 kopper vann, oppvarmet
  • 1/4 kopp finrevet Parmesan

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190°C. Smelt 1 spiseskje smør i en middels stor kjele. Tilsett squash, krydre lett med salt og pepper, og vend det godt sammen. Fordel på et stekebrett med kant. Stek, og vend squashen hver 10. minutt, til den er mør, ca. 30–35 minutter. Kok grønnkål i en stor kjele med kokende, saltet vann til den faller sammen, ca. 2 minutter. Overfør til en bolle med isvann for å avkjøle; sil av vannet. Varm opp olje i en stor, ovnsfast stekepanne på middels varme. Tilsett farro, og vend det godt i oljen. Rist i ovnen til det er lett ristet, og rør en gang underveis, ca. 6 minutter. Overfør til en bolle; tørk ut pannen. Smelt 2 spiseskjeer smør i samme panne på middels varme. Tilsett løk og kok, og rør av og til, til løken er gjennomsiktig, ca. 4 minutter. Tilsett hvitløk; rør til det dufter, ca. 2 minutter. Hell i vin; øk varmen til høy. Rør til nesten all væsken har fordampet, ca. 2 minutter. Tilsett farro og ½ kopp varm buljong. Rør til nesten all væsken er absorbert, ca. 3 minutter. Fortsett å koke, og tilsett buljong i ½-koppomganger, og la væsken bli absorbert mellom hver gang, til farroen er mør, ca. 1 time. Tilsett grønnkål, squash, resten av smøret og osten; rør forsiktig til smør og ost er smeltet, og grønnsakene er gjennomvarme, ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
  2. 2Forvarm ovnen til 190°C. Smelt 1 spiseskje smør i en middels stor kjele. Tilsett squash, krydre lett med salt og pepper, og vend det godt sammen. Fordel på et stekebrett med kant. Stek, og vend squashen hver 10. minutt, til den er mør, ca. 30–35 minutter.
  3. 3Kok grønnkål i en stor kjele med kokende, saltet vann til den faller sammen, ca. 2 minutter. Overfør til en bolle med isvann for å avkjøle; sil av vannet.
  4. 4Varm opp olje i en stor, ovnsfast stekepanne på middels varme. Tilsett farro, og vend det godt i oljen. Rist i ovnen til det er lett ristet, og rør en gang underveis, ca. 6 minutter. Overfør til en bolle; tørk ut pannen.
  5. 5Smelt 2 spiseskjeer smør i samme panne på middels varme. Tilsett løk og kok, og rør av og til, til løken er gjennomsiktig, ca. 4 minutter. Tilsett hvitløk; rør til det dufter, ca. 2 minutter. Hell i vin; øk varmen til høy. Rør til nesten all væsken har fordampet, ca. 2 minutter. Tilsett farro og ½ kopp varm buljong. Rør til nesten all væsken er absorbert, ca. 3 minutter. Fortsett å koke, og tilsett buljong i ½-koppomganger, og la væsken bli absorbert mellom hver gang, til farroen er mør, ca. 1 time.
  6. 6Tilsett grønnkål, squash, resten av smøret og osten; rør forsiktig til smør og ost er smeltet, og grønnsakene er gjennomvarme, ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper.