Boble og knitre

Boble og knitre

Lær hvordan du lager bubble and squeak, en klassisk britisk rett med poteter og grønnsaker. Perfekt for en rask og velsmakende frokost eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 2 pund bakepoteter
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 1/4 kopp kremfløte
  • 4 unser bacon
  • 1/2 kopp finhakket løk
  • 1/2 kopp finhakket selleri
  • 1 teskje tørket salvie
  • 1/2 teskje hvit pepper, malt
  • 1 pund rosenkål, tynnhakket
  • Saften av 1/2 sitron

Fremgangsmåte

  1. 1Legg potetene i en bolle og vask dem under kaldt, rennende vann til vannet er klart. Legg dem i en middels stor kjele med salt. Tilsett nok vann til å dekke godt. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke, uten lokk, til de er møre, ca. 15 minutter.
  2. 2Skrell og mos de kokte potetene med en gaffel eller en food mill, og mens potetene fortsatt er varme, tilsett smør og fløte og bland godt. I mellomtiden, stek bacon til det er sprøtt og la det renne av på kjøkkenpapir, og la halvparten av fettet bli igjen i pannen. Tilsett løk i pannen og sautér til den er myk, ca. 3 til 5 minutter. Tilsett selleri, salvie og pepper, og sautér i ytterligere 2 minutter. Tilsett rosenkål og sautér i 5 minutter til. Rør inn sitronsaft, og bland deretter grønnsakene med de moste potetene. Sett i kjøleskapet i 2 timer.
  3. 3Form potetblandingen til 10 kaker, og varm opp det reserverte fettet i en ren panne. Legg kakene i pannen og stek til de er brune og sprø, ca. 5 minutter på hver side. Smuldre baconet over og server umiddelbart.