Havregrynschokolademuffins

Havregrynschokolademuffins

Lettlagte havremuffins med sjokoladebiter som passer perfekt til frokost eller som snacks. En velsmakende oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper hurtigkokte havregryn
  • 2. 1 1/4 kopper melk
  • 3. 1 egg
  • 4. 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 5. 3/4 kopp pakket brunt sukker
  • 6. 3/4 kopp semisøte sjokoladebiter
  • 7. 1 kopp hakkede pecannøtter
  • 8. 1 1/4 kopper hvetemel
  • 9. 4 teskjeer bakepulver
  • 10. 1 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland havregryn og melk, og la det stå i 15 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør hver kopp i en muffinsform med 12 former.
  2. 22. Rør inn egg, olje, ½ kopp av det brune sukkeret, sjokoladeknapper og ½ kopp av pecanene i havregrynsblandingen.
  3. 33. Bland mel, bakepulver og salt. Tilsett havregrynsblandingen i melblandingen, og rør forsiktig til det akkurat er fuktig. Fyll hver kopp i muffinsformen to tredjedeler full. Strø resten av det brune sukkeret og pecanene over.
  4. 44. Stek ved 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) i 20 til 25 minutter.