
Havregrynschokolademuffins
Lettlagte havremuffins med sjokoladebiter som passer perfekt til frokost eller som snacks. En velsmakende oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/4 kopper hurtigkokte havregryn
- 1 1/4 kopper melk
- 1 egg
- 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 3/4 kopp pakket brunt sukker
- 3/4 kopp semisøte sjokoladebiter
- 1 kopp hakkede pecannøtter
- 1 1/4 kopper hvetemel
- 4 teskjeer bakepulver
- 1 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Bland havregryn og melk, og la det stå i 15 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør hver kopp i en muffinsform med 12 former.
- 2Rør inn egg, olje, ½ kopp av det brune sukkeret, sjokoladeknapper og ½ kopp av pecanene i havregrynsblandingen.
- 3Bland mel, bakepulver og salt. Tilsett havregrynsblandingen i melblandingen, og rør forsiktig til det akkurat er fuktig. Fyll hver kopp i muffinsformen to tredjedeler full. Strø resten av det brune sukkeret og pecanene over.
- 4Stek ved 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit) i 20 til 25 minutter.


