Enchiladas Suizas

Enchiladas Suizas

Lær å lage deilige Enchiladas Suizas med kremet saus og ost. Perfekt for en smakfull middag eller fest. Enkel oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 ss smør
  • 2. 2/3 kopp hakket spansk løk
  • 3. 2 ss allsidig mel
  • 4. 1 ½ kopp kyllingbuljong
  • 5. 1 kopp hakkede grønne chilipepper
  • 6. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 7. 3/4 ts salt
  • 8. et dryss malt spisskummen
  • 9. 12 mais tortillas (8 tommer)
  • 10. rapsolje til steking
  • 11. 1 kopp revet Monterey Jack-ost
  • 12. 1 kopp revet mild Cheddar-ost
  • 13. 2 kopper revet, kokt kyllingbrystkjøtt
  • 14. 1 kopp kremfløte
  • 15. 1/4 kopp hakket grønn løk
  • 16. 1/2 kopp skivede grønne oliven
  • 17. 1 pint cherrytomater

Fremgangsmåte

  1. 11. Forbered salsa verde: Smelt smør i en kjele over middels varme. Surr løk til den er myk. Rør inn melet. Tilsett buljongen, deretter chiles, hvitløk, salt og spisskummen. La det småkoke i omtrent 15 minutter for å blande smakene, og sett deretter til side. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 22. I en tykk stekepanne, lett stek tortillalefser i litt olje, vær forsiktig så de ikke blir for sprø til å rulles. Bland ostene og sett til side 1/2 kopp til topping. Dypp hver tortilla i salsa verde (begge sider). Legg 2 store spiseskjeer kylling og omtrent 2 spiseskjeer ost midt på hver; rull sammen og legg med skjøten ned i en liten ildfast form.
  3. 33. Etter at alle de rullede tortillaene er i formen, øs over ekstra salsa verde og dekk jevnt med tykk krem. Strø over resten av osten (1/2 kopp) og de grønne løkene.
  4. 44. Stek uten lokk i den forvarmede ovnen i 20 minutter. Server umiddelbart, pyntet med oliven, cherrytomater, og med ekstra salsa på siden.