
Pølse- og eggegrateng
Oppdag en enkel og smakfull oppskrift på pølse- og egggrateng. Perfekt til frokost eller brunch – rask å lage og full av god smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3/4 pund kjøttdeig av svinepølse
- 2. 1 spiseskje smør
- 3. 4 grønne løk, hakket
- 4. 1/2 pund ferske sopp, skivet
- 5. 10 egg, pisket
- 6. 1 (16 unse) beholder med lett cottage cheese
- 7. 1 pund Monterey Jack-ost, revet
- 8. 2 (4 unse) bokser med hakkede grønne chilipepper, drenert
- 9. 1 kopp hvetemel
- 10. 1 teskje bakepulver
- 11. 1/2 teskje salt
- 12. 1/3 kopp smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 11. Legg pølsen i en stor, dyp stekepanne. Kok over middels høy varme til den er jevnt brun. Sil av fett og sett til side. Smelt smør i pannen, og kok og rør inn den grønne løken og soppene til de er møre.
- 22. I en stor bolle, bland eggene, cottage cheese, Monterey Jack-ost og chili. Rør inn pølsen, den grønne løken og soppene. Dekk til og sett i kjøleskapet over natten.
- 33. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form lett.
- 44. I en bolle, sikt sammen mel, bakepulver og salt. Bland inn det smeltede smøret. Rør melblandingen inn i eggeblandingen. Hell over i den forberedte ildfaste formen.
- 55. Stek i 40 til 50 minutter i den forvarmede ovnen, eller til den er lett brun. La den hvile i 10 minutter før servering.