
Fabelaktig svart bønne-chili
Lær å lage en smakfull svart bønne chili med enkle steg. Perfekt for kalde dager! Rask, næringsrik og full av smak for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss vegetabilsk olje
- 2. 1 løk, hakket
- 3. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 4. 450 gram kalkunkjøtt, karbonadedeig
- 5. 3 bokser (à 425 g) svarte bønner, uten avløp
- 6. 1 boks (à 410 g) knuste tomater
- 7. 1 ½ ss chilipulver
- 8. 1 ss tørket oregano
- 9. 1 ss tørkede basilikumblader
- 10. 1 ss rødvinseddik
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en stor, tykk gryte over middels varme; kok løk og hvitløk til løken er gjennomsiktig. Tilsett kalkun og kok, under omrøring, til kjøttet er brunt. Rør inn bønner, tomater, chilipulver, oregano, basilikum og eddik. Skru ned varmen til lav, dekk til og la det småkoke i 60 minutter eller mer, til smakene er godt blandet.