mongolsk biff og vårløk

mongolsk biff og vårløk

Prøv denne deilige mongolske biffretten med sprø vårløk. Perfekt for en smakfull middag som imponerer hele familien. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 teskje vegetabilsk olje
  • 2. 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 3. 1/2 teskje revet fersk ingefærrot
  • 4. 1/2 kopp soyasaus
  • 5. 1/2 kopp vann
  • 6. 2/3 kopp brunt sukker
  • 7. 1 pund storfekjøtt av flankesteik, skåret i skiver 1/4 tomme tykke på skrå
  • 8. 1/4 kopp maisstivelse
  • 9. 1 kopp vegetabilsk olje til steking
  • 10. 2 bunt grønne løk, kuttet i 5 cm lange biter

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp 2 teskjeer vegetabilsk olje i en kjele over middels varme, og kok og rør hvitløk og ingefær til de slipper fra seg duft, ca. 30 sekunder. Hell i soyasausen, vannet og brunt sukker. Øk varmen til middels høy, og rør i 4 minutter, til sukkeret har løst seg opp og sausen koker og tykner litt. Ta sausen av varmen, og sett til side.
  2. 22. Legg den skivede storfebenken i en bolle, og rør inn maisstivelsen slik at den dekker kjøttet godt. La storfebenken og maisstivelsen stå til mosteparten av saften fra kjøttet er absorbert av stivelsen, ca. 10 minutter.
  3. 33. Varm opp vegetabilsk olje i en dyp panne eller wok til 190 grader C (375 grader F).
  4. 44. Rist av overflødig maisstivelse fra storfebitene, og slipp dem forsiktig ned i den varme oljen, noen av gangen. Rør kort, og stek til kantene blir sprø og begynner å bli brune, ca. 2 minutter. Ta storfebitene opp av oljen med en stor hullsleiv, og la dem renne av på tørkepapir for å fjerne overflødig olje.
  5. 55. Hell ut oljen av pannen eller wokken, og sett pannen tilbake på middels varme. Legg storfebitene tilbake i pannen, rør kort, og hell over den reserverte sausen. Rør en eller to ganger for å blande, og tilsett de grønne løkene. Kok opp blandingen, og kok til løken har blitt myk og fått en klar grønnfarge, ca. 2 minutter.