
Morning Glory-muffins I
Lær hvordan du lager deilige Morning Glory Muffins. En enkel oppskrift på sunne og smakfulle muffins, perfekt for frokost eller mellommåltid. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper hvetemel til allsidig bruk
- 2. 1/2 kopp fullkornshvetemel
- 3. 1 1/4 kopper hvitt sukker
- 4. 1 spiseskje malt kanel
- 5. 2 teskjeer bakepulver
- 6. 1/2 teskje natron
- 7. 1/2 teskje salt
- 8. 2 kopper revet gulrot
- 9. 1 eple - skrelt, kjernet og hakket
- 10. 1 kopp rosiner
- 11. 1 egg
- 12. 2 eggehviter
- 13. 1/2 kopp eplesmør
- 14. 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 15. 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 16. 2 spiseskjeer hakkede valnøtter
- 17. 2 spiseskjeer ristet hvete germ
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør lett inn 18 muffinsformer, eller bruk non-stick bakepapir eller spray.
- 22. I en middels stor bolle, visp sammen egg, eggehviter, eplesmør, olje og vanilje.
- 33. I en stor bolle, bland sammen mel, sukker, kanel, bakepulver, natron og salt. Rør inn gulrøtter, epler og rosiner. Bland inn eplesmøret til det er akkurat fuktig. Fordel røren i muffinsformene, og fyll dem omtrent 3/4 fulle.
- 44. I en liten bolle, bland sammen valnøtter og hvetegress, og strø det over muffinsene.
- 55. Stek ved 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) i 15 til 20 minutter, eller til toppene er gylne og de føles faste når du lett trykker på dem.