Hello Fresh Mobile Banner
Poached Chicken Breasts med ruccolapesto

Poached Chicken Breasts med ruccolapesto

oppskrift på poached chicken breasts servert med frisk ruccolapesto, perfekt for en sunn og enkel hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 kopper godt pakket ruccola (ca. 340 gram), vasket grundig og tørket
  • 1/3 kopp pinjekjerner, ristet til gylden farge og avkjølt
  • 1/2 kopp ferskrevet Parmesanost
  • 1/2 teskje salt
  • 1 stor hvitløksfedd, hakket
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1/4 kopp varmt vann, pluss mer etter behov
  • 3 kopper kyllingbuljong
  • 2 kopper vann
  • 3 hele, benfrie og skinnløse kyllingbryst (ca. 1 kg), delt i to

Fremgangsmåte

  1. 1Lag ruccolapesto: I en foodprocessor pulsér sammen alle sausens ingredienser unntatt olje og vann til ruccula er finhakket. Med motoren i gang, tilsett oljen i en tynn stråle, og blend til en glatt blanding. Sausen kan lages ferdig opp til én uke i forveien og oppbevares i kjøleskap med plastfolie over overflaten. Ta sausen ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert før videre bruk. Rør inn 1/4 kopp varmt vann, og tilsett mer for tynnere konsistens hvis ønskelig.
  2. 2I en 6-liters kjele, kok opp kraft og vann. Tilsett kylling og la det småkoke under lokk i 9 minutter. Ta kjelen av varmen og la kyllingen stå i kokevæsken, fortsatt under lokk, til den er gjennomkokt, ca. 20 minutter. Kyllingen kan forberedes ett døgn i forveien, avkjøles helt, uten lokk, i kokevæsken, og deretter oppbevares i kjøleskapet under lokk. La kyllingen bli romtemperert før videre bruk. Sil av kyllingen og skjær den i skiver ca. 0,6 cm tykke. Server kyllingen med sausen.