Poached Chicken Breasts med ruccolapesto
oppskrift på poached chicken breasts servert med frisk ruccolapesto, perfekt for en sunn og enkel hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 kopper godt pakket ruccola (ca. 340 gram), vasket grundig og tørket
- 1/3 kopp pinjekjerner, ristet til gylden farge og avkjølt
- 1/2 kopp ferskrevet Parmesanost
- 1/2 teskje salt
- 1 stor hvitløksfedd, hakket
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1/4 kopp varmt vann, pluss mer etter behov
- 3 kopper kyllingbuljong
- 2 kopper vann
- 3 hele, benfrie og skinnløse kyllingbryst (ca. 1 kg), delt i to
Fremgangsmåte
- 1Lag ruccolapesto: I en foodprocessor pulsér sammen alle sausens ingredienser unntatt olje og vann til ruccula er finhakket. Med motoren i gang, tilsett oljen i en tynn stråle, og blend til en glatt blanding. Sausen kan lages ferdig opp til én uke i forveien og oppbevares i kjøleskap med plastfolie over overflaten. Ta sausen ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert før videre bruk. Rør inn 1/4 kopp varmt vann, og tilsett mer for tynnere konsistens hvis ønskelig.
- 2I en 6-liters kjele, kok opp kraft og vann. Tilsett kylling og la det småkoke under lokk i 9 minutter. Ta kjelen av varmen og la kyllingen stå i kokevæsken, fortsatt under lokk, til den er gjennomkokt, ca. 20 minutter. Kyllingen kan forberedes ett døgn i forveien, avkjøles helt, uten lokk, i kokevæsken, og deretter oppbevares i kjøleskapet under lokk. La kyllingen bli romtemperert før videre bruk. Sil av kyllingen og skjær den i skiver ca. 0,6 cm tykke. Server kyllingen med sausen.