Hello Fresh Mobile Banner
Avkjølt agurksuppe med røkelaks og dill

Avkjølt agurksuppe med røkelaks og dill

Oppdag en frisk og sommerlig kald agurksuppe med røkt laks og dill. Perfekt for varme dager og enkel å lage. Se oppskriften her!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 1/2 spiseskjeer smør
  • 1 kopp hakket løk
  • 4 agurker, skrellet, delt i to, frø fjernet, kuttet i tynne skiver på ca. 1/2 tomme (omtrent 5 kopper)
  • 1 stor russetpotet på 8 unser, skrellet og kuttet i terninger på ca. 1/2 tomme
  • 3 1/2 kopper lavsaltet kyllingbuljong
  • 3 store kvister fersk dill pluss 6 spiseskjeer finhakket fersk dill
  • 1 teskje (eller mer) salt
  • 1 kopp crème fraîche eller rømme
  • 3 unser røkelaks, kuttet i 1/2-tommers biter

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smør i en stor, tykk gryte over middels varme. Tilsett løk og sautér til den er lett myk, ca. 3 minutter. Tilsett agurk og potet; rør i 1 minutt. Hell i buljong, dillkvister og 1 teskje salt. Øk varmen og la det koke opp. Skru ned varmen til lav, dekk til og la det småkoke til agurk og potet er møre, rør av og til, ca. 25 minutter. Kjør suppen i porsjoner i en foodprocessor til den er glatt. Hell tilbake i gryten. La den avkjøle i 15 minutter. Visp inn 1/2 kopp crème fraîche og 4 spiseskjeer finhakket dill. Dekk til og sett i kjøleskapet til den er kald, ca. 4 timer. (Kan lages dagen før. Oppbevares kjølig.) Smak til suppen med mer salt om nødvendig. Server suppen i 6 boller. Legg en klatt crème fraîche i midten av hver bolle; dryss over røkelaks og resten av dillkvistene.