Kald kirsebærsuppe
oppskrift på kald kirsebærsuppe perfekt for varme sommerdager. enkel å lage, frisk smak og lavt kalorinnhold. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kopp løst pakket tørkede epler
- 2 pund kirsebær, hakket
- 1 spiseskje maisstivelse
- 2 kopper fettfri kulturmelk
- 2 spiseskjeer fersk limesaft
- Kirsebærkjernefjerner
Fremgangsmåte
- 1Plasser de tørkede eplene og kirsebærene i en middels stor kjele med vann til det dekker omtrent en tomme. Kok opp og la det småkoke over middels høy varme. Dekk til og skru ned varmen til middels lav. La det småkoke til eplene og kirsebærene er myke nok til å moses, omtrent 30 minutter. Mos med en food processor eller stavmikser, og ha det tilbake på svak varme. Overfør 1/4 kopp av puréen til en egen bolle og visp inn maisstivelsen til blandingen er jevn. Mens du visper kontinuerlig, hell maisstivelsesblandingen i kjelen. Fortsett å vispe til blandingen tykner, omtrent 7 minutter. Slå av varmen og la blandingen avkjøle til romtemperatur. Rør inn smørmelken, dekk til, og la det kjøle godt ned, minst 3 timer. Server suppen i 4 suppeskåler og dryss hver porsjon med limesaft.