Hvit sjokolade- og kirsebærbrødpudding
Lær hvordan du lager en deilig hvitsjokolade og kirsebær brødpudding, perfekt som dessert for enhver anledning. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 1 (18-tommers) baguette, skåret i 2,5-centimeters skiver
- 225 gram hvit sjokolade, grovhakket
- 1 ½ kopp (ca. 120 gram) tørkede kirsebær
- 1 kopp sukker
- 1 spiseskje kanel
- 1 teskje muskatnøtt
- 6 store egg
- 2 kopper kremfløte
- 2 kopper helmelk
- 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- ½ kopp (1 stang) usaltet smør, i terninger
- ⅓ kopp (ca. 120 gram) kirsebærgelé
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 325°F. I en stor blandingsbolle, vend sammen baguetteskiver, hvit sjokolade og tørkede kirsebær. Sett til side. I en annen stor blandingsbolle, rør sammen sukker, kanel og muskatnøtt. Mål opp 1/4 kopp av blandingen i en liten bolle og sett til side. I en tredje stor blandingsbolle, visp sammen egg, fløte, melk og vanilje. Visp eggblandingen inn i den større bollen med sukkerblandingen, og hell deretter over brød- og sjokoladeblandingen, og rør for å blande. Hell røren i en 23 x 33 x 5 cm bakeform og strø over resten av sukkerblandingen (1/4 kopp). Fordel smørterninger over toppen og stek til den er gyllenbrun og akkurat satt i midten, ca. 50 til 60 minutter. Ta ut av ovnen og fordel kirsebærgelé jevnt over toppen. Server varm eller i romtemperatur.