Hello Fresh Mobile Banner
Pecan Praline-kake

Pecan Praline-kake

Lær hvordan du lager en deilig pecan pralinekake med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert til enhver anledning, med rike nøttesmaker og karamellisert pralinesaus.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 ½ kopp kakehvetemel
  • 1 ½ teskje bakepulver
  • ½ teskje salt
  • 1 kopp (2 staver) usaltet smør, romtemperert
  • 2 kopper sukker
  • 4 store egg
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 1 kopp helmelk
  • 1 ½ kopper hakkede pekannøtter
  • 3 spiseskjeer vann
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 1 spiseskje bourbon
  • Vaniljekremostglasur
  • Pekanpralinetopping

Fremgangsmåte

  1. 1For kaken: Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 175°C. Smør to 23 cm store kakeformer med 5 cm høye sider. Legg bakepapir i bunnen av formene og smør papiret. Visp mel, bakepulver og salt i en middels stor bolle for å blande. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør og sukker i en stor bolle til det er luftig. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver tilsetning. Bland inn vanilje. Pisk inn de tørre ingrediensene i tre omganger, vekselvis med melk i to omganger, begynn og avslutt med de tørre ingrediensene. Rør inn hakkede pekannøtter. Fordel røren jevnt i formene. Stek kakene til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, og kakene begynner å løsne fra kantene av formene, ca. 35 minutter. La kakene avkjøle i formene på rist i 10 minutter. Hvis nødvendig, bruk en liten kniv og før den forsiktig rundt kantene for å løsne kakene. Vend kakene ut av formene og over på risten; fjern bakepapiret. La kakene avkjøle helt. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Pakk inn i aluminiumsfolie og oppbevar i romtemperatur.)
  2. 2Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 175°C. Smør to 23 cm store kakeformer med høye sider. Legg bakepapir i bunnen av formene og smør papiret. Visp mel, bakepulver og salt i en middels stor bolle for å blande. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør og sukker i en stor bolle til det er luftig. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver tilsetning. Bland inn vanilje. Pisk inn de tørre ingrediensene i tre omganger, vekselvis med melk i to omganger, begynn og avslutt med de tørre ingrediensene. Rør inn hakkede pekannøtter. Fordel røren jevnt i