Pecan Praline-kake
Lær hvordan du lager en deilig pecan pralinekake med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert til enhver anledning, med rike nøttesmaker og karamellisert pralinesaus.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 ½ kopp kakehvetemel
- 1 ½ teskje bakepulver
- ½ teskje salt
- 1 kopp (2 staver) usaltet smør, romtemperert
- 2 kopper sukker
- 4 store egg
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1 kopp helmelk
- 1 ½ kopper hakkede pekannøtter
- 3 spiseskjeer vann
- 3 spiseskjeer sukker
- 1 spiseskje bourbon
- Vaniljekremostglasur
- Pekanpralinetopping
Fremgangsmåte
- 1For kaken: Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 175°C. Smør to 23 cm store kakeformer med 5 cm høye sider. Legg bakepapir i bunnen av formene og smør papiret. Visp mel, bakepulver og salt i en middels stor bolle for å blande. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør og sukker i en stor bolle til det er luftig. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver tilsetning. Bland inn vanilje. Pisk inn de tørre ingrediensene i tre omganger, vekselvis med melk i to omganger, begynn og avslutt med de tørre ingrediensene. Rør inn hakkede pekannøtter. Fordel røren jevnt i formene. Stek kakene til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, og kakene begynner å løsne fra kantene av formene, ca. 35 minutter. La kakene avkjøle i formene på rist i 10 minutter. Hvis nødvendig, bruk en liten kniv og før den forsiktig rundt kantene for å løsne kakene. Vend kakene ut av formene og over på risten; fjern bakepapiret. La kakene avkjøle helt. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Pakk inn i aluminiumsfolie og oppbevar i romtemperatur.)
- 2Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 175°C. Smør to 23 cm store kakeformer med høye sider. Legg bakepapir i bunnen av formene og smør papiret. Visp mel, bakepulver og salt i en middels stor bolle for å blande. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør og sukker i en stor bolle til det er luftig. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver tilsetning. Bland inn vanilje. Pisk inn de tørre ingrediensene i tre omganger, vekselvis med melk i to omganger, begynn og avslutt med de tørre ingrediensene. Rør inn hakkede pekannøtter. Fordel røren jevnt i