Hello Fresh Mobile Banner
Mini tyske pannekaker med eple-Calvados-karamellsaus

Mini tyske pannekaker med eple-Calvados-karamellsaus

Lær å lage deilige mini tyske pannekaker med en rik eple-calvados karamellsaus. Perfekt som dessert eller frokost. En enkel og smakfull oppskrift!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp melk
  • 1 stor spiseskje granulert sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 teskje finrevet appelsinskall
  • 6 egg
  • 1 kopp hvetemel
  • 4 spiseskjeer smør, smeltet og avkjølt
  • 1/2 teskje salt
  • Non-stick matlagingsspray
  • Eple-Calvados-karamellsaus, oppskrift følger
  • 1/4 kopp melis blandet med 1 stor teskje malt kanel
  • 4 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 Gala-eple, skrelt, kjernet og hakket
  • 1 Granny Smith-eple, skrelt, kjernet og hakket
  • 1 kopp lett pakket lys brunt muscovadosukker
  • 1/4 kopp calvados
  • 1/4 kopp kremfløte
  • 3 ferske mynteblader, revet, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Bland melk, sukker, vanilje, finrevet sitrusskall og egg i en blender og kjør til det er jevnt. Tilsett mel, smør og salt, og kjør til det er helt glatt, ca. 1 minutt. Spray muffinsformer godt med non-stick bakefett, og hell 1/4 kopp røre i hver form, fyll omtrent tre kvart. Stek til de er oppblåste og gylne på toppen, ca. 15 minutter. Ta ut og la dem hvile på en bakerist i noen minutter. Fjern de enkelte pannekakene og legg dem på et fat. Pannekakene vil synke litt i midten. Fyll med noe av eple-Calvados-karamellsausen og dryss over kanel og melis.
  2. 2Smelt smøret i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett eplene og kok, rør om til de er myke, ca. 8 minutter. Visp inn sukkeret og kok til sukkeret smelter og sausen tykner litt. Ta pannen av varmen, tilsett Calvados, og sett den tilbake på komfyren og kok til væsken er redusert. Rør inn kremfløten og kok til det er gjennomvarmt. Avslutt med mynte.