Blåbær- og bringebærpai
Lær hvordan du lager en deilig blåbær og bringebær pai med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller til kaffekosen i sommermånedene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Klassisk paibunn
- 4 kopper ferske blåbær, lett skyllet
- 2 kopper ferske bringebær, lett skyllet
- 1 kopp pluss 1 spiseskje sukker
- 1/4 kopp maisstivelse
- 1/4 teskje malt kanel
- 2 teskjeer finrevet sitronskall
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 1 eggehvite, pisket med 1 spiseskje vann
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Forbered den klassiske paibunnen som beskrevet for en 23-centimeters (9-tommers) dobbelbunnspai.
- 2Sil bærene og tørk dem forsiktig med kjøkkenpapir. Vend bærene forsiktig sammen med 1 kopp sukker, maisstivelse, kanel, sitronskall og vanilje.
- 3Legg en paibunn i en 23-centimeters (9-tommers) paiform og prikk bunnen med en gaffel. Pensle bunnen med eggehvite blandet med litt vann for å forhindre soggy bunn. Skje bærrøreren i bunnen.
- 4Dekk fyllet med en toppbunn. Trim overhengende kant til 2,5 cm (1 tomme). Fukt kantene der de møtes med litt vann, og trykk dem forsiktig sammen før du bretter under. Pynt kantene dekorativt med en krimp. Pensle toppen av paibunnen lett med vann og strø jevnt over resten av sukkeret.
- 5Stek paien i den nederste tredjedelen av ovnen til fyllet bobler og skorpen er gyllenbrun, ca. 1 til 1 ¼ time. La den avkjøle på en rist før servering, enten varm eller romtemperert.