Eplegrøt for to
oppskrift på apple cobbler for to personer. enkel, rask og deilig dessert som passer perfekt til helgen eller en romantisk kveld.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 2
dessert
Ingredienser
- 1 stor Honeycrisp- eller 2 Gala- epler (ca. 340 gram), skrelt, kjernet og skåret i 1/4-tommers biter (ca. 2 rause kopper)
- 2 rause spiseskjeer pluss 1 teskje sukker
- 1 teskje allsidig mel
- 1/4 teskje malt kanel
- 1/8 teskje nyrevet muskatnøtt
- 1 spiseskje kald usaltet smør, skåret i små biter
- 1/4 kopp allsidig mel
- Rause 1/4 teskje bakepulver
- En klype fint salt
- 2 teskjeer sukker
- 3 spiseskjeer kremfløte
- 2 små kule vaniljeis, til servering
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: To små former på 6 unser (ca. 170 gram), 3 1/2 tommer (ca. 9 cm) i diameter.
- 2Til fyllet: Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Vend eplene med to store spiseskjeer sukker, melet, kanel og muskatnøtt. Tilsett smøret og vend godt. Fordel fyllet i de to små formene, dekk løst med aluminiumsfolie og stek til eplene er møre og saften bobler, ca. 35 minutter. Ta formene ut av ovnen, fjern folien, rør forsiktig i eplene med en gaffel og press toppen ned i saften.
- 3Til toppingen: Visp sammen melet, bakepulveret, saltet og en teskje av sukkeret i en liten bolle. Rør raskt inn den tykke fløten, og arbeid deigen med fingrene som du ville jobbet smør inn i paideig, til du får fuktige, lett flate biter av deig.
- 4Fordel deigen jevnt over hver form. Strø over hver med en halv teskje av det resterende sukkeret, og stek til toppen er gyllen og sprø, 12 til 15 minutter. La avkjøle litt, topp med iskrem og server.