Hello Fresh Mobile Banner
Risgrøt med ingefær, amarant og mango

Risgrøt med ingefær, amarant og mango

oppskrift på kremet risgrøt med frisk mango, krydret med ingefær og næringsrik amarant. perfekt som dessert eller sunn frokost.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 stk ingefær på 2", skrelt og skåret i skiver 1/4" tykke
  • 2 bokser á 13,5 unser usøtet kokosmelk
  • 3 kopper helmelk
  • 1 kopp arborioris
  • 2/3 kopp sukker
  • 3/4 teskje kosher salt
  • 2 vaniljestenger, delt på langs
  • 1 spiseskje amarant
  • 1 spiseskje chiafrø
  • 1 spiseskje sesamfrø
  • 1 unse smør, kokies eller shortbread (ca. 4 stk), knust
  • 2 spiseskjeer råsukker
  • 1/4 teskje malt kanel
  • 1 mango, skrelt og skivet i tynne skiver
  • Friske mynteblader (til servering)

Fremgangsmåte

  1. 1Risgrøt: Bland ingefær, kokosmelk, melk, ris, sukker og salt i en stor kjele. Skrap ut frøene fra vaniljestenger; tilsett stengene. Kok opp under omrøring av og til. Skru ned varmen, dekk til, og la småkoke til risen er al dente, ca. 15–18 minutter. Fjern lokket og kok videre, under omrøring ofte, til risen er mør og blandingen dekker skjeen, ytterligere 5–8 minutter. Overfør til en stor bolle og dekk med plastfolie, press den direkte mot overflaten. La avkjøle. Fjern ingefær og vaniljestenger. Forberedelse: Risgrøt kan lages to dager i forveien og oppbevares i kjøleskap. Ta den ut av kjøleskapet og la den komme til romtemperatur før servering.
  2. 2Bland ingefær, kokosmelk, melk, ris, sukker og salt i en stor kjele. Skrap ut frøene fra vaniljestenger; tilsett stengene. Kok opp under omrøring av og til. Skru ned varmen, dekk til, og la småkoke til risen er al dente, ca. 15–18 minutter. Fjern lokket og kok videre, under omrøring ofte, til risen er mør og blandingen dekker skjeen, ytterligere 5–8 minutter.
  3. 3Forberedelse: Risgrøt kan lages to dager i forveien og oppbevares i kjøleskap. Ta den ut av kjøleskapet og la den komme til romtemperatur før servering.
  4. 4Topping og montering: Rist amarant, chiafrø og sesamfrø i en tørr middels stor panne over middels varme til de begynner å poppe og sesam er gyllen, ca. 3 minutter. Overfør til en liten bolle; rør inn kokosflak, råsukker og kanel. Server risgrøt toppet med ristede frøblandinger, mango og noen mynteblader.
  5. 5Rist amarant, chiafrø og sesamfrø i en tørr middels stor panne over middels varme til de begynner å poppe