Soufflépannekake
Lær hvordan du lager perfekte soufflé pancakes. En lett og luftig dessert eller frokost som imponerer. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1. 3/4 av en stang (6 spiseskjeer) usaltet smør, smeltet
- 1 kopp gylne rosiner (5 unser)
- 6 store egg, skilt
- 1 1/2 kopper helmelk
- 1 teskje vanilje
- 2 kopper hvetemel
- Rundet 1/4 teskje salt
- 6 spiseskjeer sukker
- Melis til å drysse med
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 2Sett ovnracket i den øvre tredjedel av ovnen og forvarm ovnen til 200°C. Smør bunnen og sidene av en ovnsfast, 12-tommers tung non-stick stekepanne med 1 spiseskje smør som er smeltet. La rosinene ligge i varmt vann tildekket i en bolle. Visp sammen eggeplommer, melk, vanilje, mel og salt i en stor bolle til det er godt blandet. Pisk eggehvitene i en annen bolle med en elektrisk mikser på høy hastighet til de akkurat danner myke topper. Tilsett sukker litt etter litt, pisk godt mellom hver gang, og pisk til eggehvitene danner stive topper. Vend forsiktig, men grundig, eggehvitene inn i eggeplommeblandingen. Sil av rosinene og vend halvparten av de avdryppede rosinene inn i røren. Hell røren i stekepannen og dryss resten av rosinene over, deretter stek til den er fast og gyllen, ca. 20–25 minutter. Skyv pannekaken ut av stekepannen over på et skjærebrett og skjær den i 3,8 cm store stykker med en serrert kniv. La håndtaket på stekepannen kjøle seg under kaldt rennende vann. Varm opp halvparten av resten av smøret i stekepannen over moderat høy varme til det er varmt, men ikke røykende. Sauter halvparten av pannekakestykkerne forsiktig, vend dem jevnlig, til de er lett brune og sprø, og legg dem på et serveringsfat. Dryss over melis. Sauter resten av pannekakestykkerne i resten av smøret på samme måte og dryss med melis.
- 3Sett ovnracket i den øvre tredjedelen av ovnen og forvarm ovnen til 200°C. Smør bunnen og sidene av en ovnsfast, 12-tommers tung non-stick ste