Hummer- og kobblesalat
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull lobster cobb salad. Perfekt for sommerens middager eller spesielle anledninger. En enkel oppskrift for sjømatelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 hode iceberg-salat, skåret i båter
- 6 hardkokte egg, skrelte og skivet
- 8 skiver bacon, kokt til sprøtt og smuldret
- 2 kopper (500 mL) vannkresse
- 2 avokadoer, delt i to, fjernet stein og skåret i terninger
- 2 tomater, skåret i terninger
- Kjøttet fra 2 dampede hummer
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 kopp (250 mL) smuldret blåmuggost
- 1 spiseskje (15 mL) rødvinseddik
- 1 spiseskje (15 mL) Worcestershire-saus
- 1 spiseskje (15 mL) Dijon-sennep
- 1 spiseskje (15 mL) lønnesirup
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 hardkokte eggeplommer
- 1/2 kopp (125 mL) olivenolje
- Omtrent 2 spiseskjeer (30 mL) finhakket frisk gressløk
Fremgangsmåte
- 1For rekesalat med hummer Cobb: Legg en seng av salat på et serveringsfat, i en lav bolle eller på individuelle tallerkener. Anrett egg, bacon, vannlilje, avokado, tomater og hummerkjøtt over salaten, i rader eller i et sjakkmønster, slik at salaten nesten dekkes helt. Krydre med salt og pepper.
- 2Legg en seng av salat på et serveringsfat, i en lav bolle eller på individuelle tallerkener. Anrett egg, bacon, vannlilje, avokado, tomater og hummerkjøtt over salaten, i rader eller i et sjakkmønster, slik at salaten nesten dekkes helt. Krydre med salt og pepper.
- 3Til dressingen: I en liten bolle, visp sammen eddik, Worcestershire-saus, sennep, lønnesirup, hvitløk, samt salt og pepper etter smak. Bruk en gaffel til å mose inn eggeplommene for å lage en pasta. Mens du visper, hell sakte i olivenoljen for å danne en tykk dressing. Rør inn finhakket gressløk. For å servere, hell litt av dressingen over salaten. Strø over blåmuggost. Server resten av dressingen ved siden av.
- 4I en liten bolle, visp sammen eddik, Worcestershire-saus, sennep, lønnesirup, hvitløk, samt salt og pepper etter smak. Bruk en gaffel til å mose inn eggeplommene for å lage en pasta. Mens du visper, hell sakte i olivenoljen for å danne en tykk dressing. Rør inn finhakket gressløk.
- 5For å servere, hell litt av dressingen over salaten. Strø over blåmuggost. Server resten av dressingen ved siden av.