Kremfri kremmais
Lær hvordan du lager cremless cream corn med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til sommermåltider eller som en del av en sunn kosthold.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 10 øre hvit mais
- 5 spiseskjeer usaltet smør
- 1 liten gul løk, skrelt og hakket
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 2 teskjeer grovhakket fersk estragon
Fremgangsmåte
- 1Skrell halvparten av maisen og fjern kornene fra bladene. Legg maisen i en blender og kast stilkene og bladene. Mos maisen med 1/3 kopp vann. Press puréen gjennom en fin sil og sett til side. Skrell den gjenværende maisen, kutt kornene av stilkene, og sett til side. Smelt 2 spiseskjeer av smøret i en stor, høysidepanne over middels varme. Tilsett løk, salt og pepper, og kok til løken begynner å mykne, ca. 10 minutter. Tilsett den reserverte maisen, salt og 1/2 kopp vann. Kok under omrøring av og til til maisen er nesten mør, ca. 7 minutter.
- 2I mellomtiden, overfør den siltede maispuréen til et dobbeltkoker satt over nesten kokende vann. Kok forsiktig, med hyppig omrøring, til væsken tykner til konsistensen av kremfløte, ca. 3 minutter. Krydre puréen med salt og pepper. Ta mais- og løkblandingen av varmen og rør inn maiskremen. Tilsett estragon og juster krydderet med salt og pepper etter behov.