Hello Fresh Mobile Banner
Grillet mais med ovnsbakt hvitløkssmør

Grillet mais med ovnsbakt hvitløkssmør

Oppdag hvordan du lager saftig grillmais med smakfull ovnsbakt hvitløkssmør. En perfekt sommerrett som er enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 store hvitløkshoder
  • 4 spiseskjeer olivenolje
  • 10 spiseskjeer (1 1/4 staver) smør, romtemperert
  • 6 store ørsmør med mais, fjernet fra bladene

Fremgangsmåte

  1. 1Still inn ovnsristen i midten av ovnen og forvarm til 175°C. Kutt av og kast den øverste kvarte delen av hver hvitløkhode. Plasser hvitløken i en liten ildfast form. Drypp over 2 spiseskjeer olje. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek til hvitløken er myk, ca. 1 time og 10 minutter. La hvitløken avkjøle litt. Press ut hvitløken av papirtynne skinn, slik at hvitløken faller i en liten bolle. Mos den med en gaffel. Rør inn smør. Krydre med salt og pepper etter smak. (Ristet hvitløkssmør kan lages 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. La det komme til romtemperatur før bruk.) Forbered grillen (middels varme). Pensle maisen lett med de resterende 2 spiseskjeene olje. Grill maisen til den er brunt på noen steder, og snu den av og til, ca. 12 minutter. Server varm, med ristet hvitløkssmør separat.
  2. 2Still inn ovnsristen i midten av ovnen og forvarm til 175°C. Kutt av og kast den øverste kvarte delen av hver hvitløkhode. Plasser hvitløken i en liten ildfast form. Drypp over 2 spiseskjeer olje. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek til hvitløken er myk, ca. 1 time og 10 minutter. La hvitløken avkjøle litt. Press ut hvitløken av papirtynne skinn, slik at hvitløken faller i en liten bolle. Mos den med en gaffel. Rør inn smør. Krydre med salt og pepper etter smak. (Ristet hvitløkssmør kan lages 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. La det komme til romtemperatur før bruk.)
  3. 3Forbered grillen (middels varme). Pensle maisen lett med de resterende 2 spiseskjeene olje. Grill maisen til den er brunt