Jasmins Pad Thai
Lær hvordan du lager ekte jasmin's pad thai hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull og rask middag. Oppdag tips og ingredienser her!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer rød løk, finhakket
- En liten dæsj peanøtt- eller olivenolje
- Reker (uten skall), eller calamari (renset og skåret i skiver), eller kylling eller svinekjøtt (tynt skåret)
- Et egg
- En liten håndfull thailandske risnudler
- 1/2 kopp (maks) kyllingkraft eller vann
- 4 til 5 skvett med fiskesaus
- En stor spiseskje tamarindsaus*
- 1/2 spiseskje palmesukker eller uraffinert caster-sukker
- En klype eller to knuste rød chili-flak
- En håndfull bønnespirer
- 3 eller 4 vårløk, skåret i 8 cm lange staver
- 2 til 3 spiseskjeer rå cashewnøtter, grovhakket
- Ferske limebåter og agurkskiver
- *Tamarindsaus – selvfølgelig kan du kjøpe ferdiglaget, men den er helt annerledes når den er fersk: legg en liten håndfull (ca. 2 til 3 spiseskjeer) tørkede, vakuumpakkede tamarindbiter i en bolle og dekk med veldig varmt vann i ca. 5 til 10 minutter for å myke opp. Bruk hendene til å klemme ut bitene til vannet blir veldig tykt og seigt. Du vil merke at hendene dine blir veldig myke, så smør en god mengde av det over armene og ansiktet. Utmerket for huden. Uansett, bruk en gummaspatel til å presse sausen gjennom en sil, og la kjernene bli igjen. Oppbevar sausen i et lufttett glasskrus (holder i omtrent en uke). Skyll av armene og ansiktet.
Fremgangsmåte
- 1Gjør klar alt utstyret ditt, for denne retten tar bare omtrent 5 minutter å koke. I en wok (selvfølgelig kan du bruke en stekepanne, men det er bare ikke det samme; selv de billige rustfrie stålpannene fungerer bedre enn en vanlig panne), stek den røde løken i litt peanøtt- eller olivenolje. Tilsett reker (eller calamari, kylling eller svinekjøtt). Kok i ett minutt. De vil fortsette å koke, så ikke bekymre deg for mye hvis de fortsatt er litt ugjennomsiktige, og flytt dem over til siden. Lag en fordypning i midten. Knekk egget oppi der og rør det ut med en gaffel til det er kokt. Skyv det over til siden sammen med rekene. Knekk nudlene i to (med mindre wokken din er av industriell størrelse), og tilsett dem i midten sammen med omtrent 1/4 kopp av kraften, fiskesausen, tamarindsausen, palm sukkeret (løses opp i litt varmt vann hvis det er for tykt), og rød chili-flakene. Bland godt inn i nudlene, og la rekene og eggerøren ligge på siden. Kok nudlene i sausen i noen minutter, og rør forsiktig for å sikre at de ikke klumper seg sammen. Nudlene skal akkurat bli myke – du vil ha dem fine og seige. Smak til og juster krydderet – og tilsett mer kraft om nødvendig. Nå tilsetter du bønnespirer og vårløk, rører alt godt sammen, og varmer det opp. Vend det umiddelbart over på en stor tallerken og topp med hakkede cashewnøtter. Pynt med limebåter og agurkskiver. Nå trenger du bare et par spisepinner og en iskald Singha.