
Mings stekte kamskjell med krydret thailandsk risnudelsuppe
oppskrift på ming's seared scallops med spicy thai rice noodle soup. enkel og smakfull rett perfekt for en smakfull middag eller forrett med asiatiske smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 skiver skrelt galangal eller ingefær
- 1 skivet rød løk
- 4 thai fuglered chili, uten stilk, delt i to
- 3 stilker sitrongress, kun den hvite delen, store skiver, skåret på skrå
- 6 kaffir limeblader, skivet
- 2 kopper shiitakesopp, skivet
- 1/3 kopp crab fish sauce
- 8 kopper kyllingkraft
- 3 lime, presset
- 1 teskje malt hvit pepper
- 1 pund risnudler, bløtlagt i kaldt vann i 1 time
- 1/2 kopp thai basilikumblader, 4 topper til garnityr
- 1/4 kopp skivede vårløk
- 12 store (U-8) dagbåtskvalpskjell
- 1 spiseskje ancho chilipulver
- Rapsolje, til steking
- Salt og hvit pepper, etter smak
Fremgangsmåte
- 1Smør en sautépanne med rapsolje og stek galangal, løk, chili, sitrongress og kaffir til de er myke, ca. 5 minutter. Tilsett shiitakesopp og kok i 3 minutter. Krydre og deglaser med fiskesaus. La det redusere med 50 prosent, deretter tilsett kyllingkraft. La det småkoke og redusere med 20 prosent. Tilsett juice og smak til med krydder. Rør inn nudler, basilikum og vårløk for å varme opp.
- 2I mellomtiden, varm opp en stekepanne og pensle med olje. Krydre scallops med salt og chilipulver. Stek dem på middels varme til de er brune på begge sider, ca. 3 minutter per side.
- 3PLATERING
- 4Øs buljong (sitrongress, kaffir og alt) i tallerkenen og legg tre scallops oppå. Pynt etter ønske.